Erdoğan apoletsiz diktatör

Erdoğan apoletsiz diktatör

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'da "Kuvvetler Ayrımı, Yargı Bağımsızlığı ve Yargı Yüksek kurulları" konulu uluslararası sempozyuma katıldı. Kılıçdaroğlu sempozyumun ardından açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu,  yeni internet yasasıyla ilgili soruya  "Demokrasisini geliştirmeye çalışan hiçbir ülke yasaklara sığınmamıştır. İnsan bu yasakları kıracaktır. AKP korkuyor. Bazı bilgilerin kamuya sızmasını istemiyor. Bunu Evren döneminde gördük... Apoletsiz bir diktatör bu yasakları getirmek istiyor. Ama olmayacak" dedi.


YENİDEN YARGILANMA

Yeniden yargılanma konusunda da soruya cevap veren Kılıçdaroğlu, "Özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasını defalarca söyledik. AKP bizim talebimizi uygun gördü. Kanun teklifimizi verdik. Özel yetkili mahkemeler kaldırılır davalar yeniden görülür. Samimilerse, haksızlık yapıldığını çıkıp meydanlarda söylemek yetmiyor. Gereğini yaparlar" dedi.

"ÖTEDEN BERİ GÜVEN DUYMUYORUM"

Bir gazetecinin, "seçim anketlerine inanıyor musunuz" sorusuna Kılıçdaroğlu şöyle yanıt verdi: "Öteden beri güven duymuyorum. Bir ülkenin Başbakanı doğrudan anket sonuçlarına müdahale ediyor. Recep Tayyip Erdoğan'ın o koltukta oturmaması lazım. Medyaya doğrudan müdahale ettiği ortaya çıktı. Oğlu, bakanları bu işin içinde. Rüşvet her yerlerinden fışkırıyor. Ağızlarından dolarlar fışkırıyor. Türkiye'nin temiz siyasete ihtiyacı var. Getirdiği kural 'beni eleştirmeyeceksiniz'. Toplumu yalan söylem üzerine kandırmaya çalışıyor. Yalancılığını artık Avrupa'nın büyükelçileri de söylüyor."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.