Erdoğan Sarıgül belgelerini açıkladı

Erdoğan Sarıgül belgelerini açıkladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan verdiği süre dolunca Mustafa Sarıgül'ün yolsuzluk dosyasını açıkladı

Erdoğan'ın Sarıgül dosyasını açıkladığı konuşması ve o belgeleri yayınladığı anlar:


Geçen gün CHP'nin genel müdürüne çağrıda bulundum. İstanbul adayınızın belgelerini açıklayın dedim. Hala çıt yok. Benim elimde gerçek belgeler var. Öyle sahte belgeler değil. Burada CHP'nin kendi kurduğu komisyonun belgeleri var. Altında da kendi komisyon üyelerinin imzaları var. Belgelerde de şimdiki İstanbul adayı ile ilgili tüm iddialar yer alıyor.

"MİLYONLARCA LİRALIK USULSÜZLÜK"

Bu belegede yolsuzluk ve uslsüzlük raporu yer alıyor. Milyonlarca lira usulsüzlük yapılmış. Bunlar orjinal belge ha öyle elektronik posta değil. Ben bunların hepsini biliyorum. Belediyecilikten geliyorum.


 CHP'NİN KENDİ RAPORU


Elimde CHP'nin hazırladığı 2004 yılı kasım ayında yayınlanan Şişli belediyesine ait 57 sayfalık araştırma komisyonunun raporu var. Bu CHP'nin kendi kurduğu araştırma komisyonu. İsmet Atalay, Sıırı Özbek. Komisyonu bunlardan oluşturmuşlar. Yapı ruhsatı.
"BORÇ ALMIŞ GİBİ GÖSTERDİLER"

Üzerinde çok sayıda yolsuzluk çok sayıda usulsüzlükler yapılmış. Bu oynama denediyle yüzlerce milyar liralık yolsuzluk yapılmış. Orijinal belge. Ben belediyecilikten geliyorum. Bunların hangi fırıldağı nasıl çevirdiğini biliyorum. Aldıkları parayı, dışardaki bir mühendislik bürosundan borç olarak aldıklarını söylüyorlar. Alanın da ismi var. Bu da beyefendinin yanında çalışan elemanlardan bir tanesi. Şimdi geliyorum finale.

"RÜŞVET KARŞILIĞINDA KAÇAK İNŞAAT"

Şişli Belediyesi'nde belediye başkanı olmak üzere şu anda ismi açıklanan kişi kaçak inşaat yapımına sürekli göz yummuş. Hatta yardımcı olmuş. Gerekli kolaylıkları sağlamış. Rüşvet karşılığında inşaat sahiplerine rüşvet vermişler.

ŞANTAJ VARSA BİLELİM

Ben burdan CHP'nin Genel Başkanına da sesleniyorum. Herhalde yolsuzluk dosyası önünde fotoğraf çektirdiğin bir ismi aday göstermek pek akıl işi değil. Bir yerlerden şantaj varsa bunu bilelim. Buna karşı çalışmak isteriz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.