Erdoğan: Suriye'de atacağımız adımlar önemli

Erdoğan: Suriye'de atacağımız adımlar önemli

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova'da bir araya gelerek önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Özellikle Suriye'de attığımız, atacağımız adımlar büyük önem arz ediyor" dedi.

Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi’nin Sekizinci Toplantısı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Moskova'da bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada "Değerli başkan öncelikle 8. Üst Düzey Stratejik Toplantı sebebiyle burada bulunuyoruz. Birçok alanlarda gerek siyasi gerek askeri görüşmelerimiz olacak" dedi.

TÜRK AKIM ŞU ANDA BİTMİŞ DURUMDA

Erdoğan açıklamasına şu şekilde devam etti; "3 tane anlaşma bugün aramızda imzalanacak. Bunlarla da yine geleceğe yönelik bir adımı atmış olacağız. Sizin de ifade ettiğiniz gibi ticaret hacminde yüzde 15’lik bir artış söz konusu. Belirlediğimiz hedef vardı, malum 100 milyar dolarlık hedefe doğru yürüme amacımız var. Her şeyden önce aramızdaki bu doğal gaz akımıyla alakalı deniz kısmı, Türk Akım’da şu anda bitmiş durumda.”

SURİYE’DE ATILACAK ADIMLAR

Erdoğan açıklamalarını şu şekilde bitirdi; “Karadaki adımlar da şu anda planlandığı gibi yürümekte. Hedefimiz aynı takvim içerisinde bitirmek. Bir diğer çok çok önemli adım da şu anda bölgedeki terör eylemlerine karşı birlikte dayanışma halinde attığımız adımlardır. Özellikle tabi Suriye’deki attığımız, atacağımız adımlar büyük önem arz ediyor.”

PUTİN: KÜLTÜR VE TURİZM YILININ AÇILIŞINI YAPACAĞIZ

Görüşmede Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise, "Kültür ve turizm yılının açılışını yapacağız. İkili ilişkilerimizin gelişmekte olduğunu müşahede ediyoruz. Nisan ayı içinde ticaret hacmimizin artışı yüzde 15 olup, 35 milyar dolar seviyesine ulaşmıştır. Türk akımının deniz ve kara kısmı arasında bağlantı az önce sağlanmıştır. Uluslararası ilişkilerde küresel sorunlarla ilgili yoğun işbirliğimiz söz konusu" ifadesini kullandı.

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.