Erdoğan talimat verdi: Türkiye rehineler için devrede! Aralarında Alman Shani Louk da var...

Erdoğan talimat verdi: Türkiye rehineler için devrede! Aralarında Alman Shani Louk da var...

İngiliz haber ajansı Reuters'a konuşan üst düzey bir Türk yetkili, Türkiye'nin Hamas'ın elindeki sivil esirlerin bırakılması için müzakere yürüttüğünü belirtti. Rehineler arasında 22 yaşındaki Almanya vatandaşı Shani Louk da var.

Hamas militanlarının 7 Ekim'de başlattığı saldırılar sonrası çatışmaların sürdüğü İsrail-Filistin hattında her iki taraftan binlerce insan hayatını kaybederken çok sayıda kişinin de rehin alındığı bildirildi.

Hamas'ın üst düzey yetkilisinin olası 'ateşkes' ifadelerine İsrail kanadından 'hayır' yanıtı verilirken esir konusunda da henüz bir adım atılmadı.

Son olarak Katar'ın olası bir mahkum takası da dahil olmak üzere arabuluculuk görüşmelerinde yer aldığını doğrulamasının ardından yeni bir iddia daha ortaya atıldı.

 

TÜRKİYE HAMAS'LA MÜZAKERE SÜRECİNİ YÖNETİYOR


İngiliz haber ajansı Reuters'a konuşan üst düzey bir Türk yetkili, Türkiye'nin Hamas'ın elindeki sivil esirlerin bırakılması için müzakere yürüttüğünü belirtti. İsminin açıklanmasını istemeyen yetkili, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla devletin ilgili kurumları bu süreci yönetiyor." dedi.

 

ALMAN KIZ REHİNELER ARASINDA


Hamas'ın İsrail'de bir festivalde düzenlediği saldırıyla öldürdüğü iddia edilen 22 yaşındaki Almanya vatandaşı Shani Louk'un annesi Ricarda, konuya ilişkin açıklama yaparak, kızının hâlâ hayatta olduğunu ve Gazze'de ağır yaralı olarak bir hastanede tedavi altında olduğunu söylemişti.


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.