Erdoğan'a meydan okudu 'çık karşıma erkeksen'

Erdoğan'a meydan okudu 'çık karşıma erkeksen'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Gaziantep aday tanıtım toplantısında konuştu. CHP lideri, Erdoğan'ı sert sözlerle eleştirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, her dönemde, Recep Tayyip Erdoğan'dan fazla para aldığını belirterek, "1971 yılından emekli olduğum tarihe kadar o da görevdeydi, ben de. Benim malvarlığım meydanda, onunki gizli kapaklı. Benim çocuklarımın gemicikleri yok, onun çocuklarının bir değil iki değil sayısını kimsenin bilmediği gemicikleri var. Diyor ki 'dosyaların var'. Açıklamazsan namertsin Erdoğan" dedi.

Kılıçdaroğlu, aday tanıtım töreni için geldiği Gaziantep'te Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yüklendi. Kılıçdaroğlu, MasalPark'ta düzenlenen tanıtım töreninde yaptığı konuşmaya, "30 Mart'ta Allah'ın izniyle haramileri indirip bağımsız ve onurlu Türkiye'yi yeniden ayağa kaldıracağız" diyerek başladı. CHP'nin mücadeleyi sevdiğini, çünkü kendilerinin halk için mücadele ettiklerini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Hiçbir zaman hangi coğrafya olursa olsun hiçbir çocuğun yatağa aç girmesini istemiyoruz. Huzurlu, barış içinde yaşayan bir Türkiye'yi özlüyoruz ve bunun mücadelesini yapıyoruz. 30 Mart, bizim demokrasi tarihimiz açısından önemli bir süreçtir. Her yurttaşımın şapkasını önüne koyup düşünmesi gerekiyor, her annenin 'benim oğlum neden işsiz' diye düşünmezi gerekiyor. '11 yıldır bu iktidar ne yaptı' diye düşünmesi gerekiyor. Annelere sesleniyorum, çocuğunuz işsiz, atama bekleyen öğretmenlere sesleniyorum; 11 yıldır mezun olduğunuz okulda ders veremiyorsunuz. Esnafa sesleniyorum, neden doğru dürüst gelir elde edemiyorsunuz. Sanayiciye sesleniyorum, dolar aldı başını gidiyor neden sesiniz çıkmıyor?" diye konuştu.

Sesi çıkan, konuşan, korkmayan bir Türkiye istediklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, bunun için adresin CHP olduğunu belirtti.

-"BAŞBAKAN GÖZLERİN KÖR MÜ SENİN?"-

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiçbir Başbakan'ın bugüne kadar yolsuzluk yapanları savunmadığını belirten Kılıçdaroğlu, "İlk kez rüşvet verenlerin, yolsuzluk yapanların arkasında kapı gibi duran bir başbakan var. Yolsuzluktan, rüşvetten beslenen siyasal iktidar olmaz. 'Yolsuzluğu ispat et' diyor. Başbakan, gözlerin kör mü senin? Görmüyor musun sen?

Ayakkabı kutularının içinde para çıktı görmüyor musun? Bakanların çocuklarının yatak odalarında kasalar çıktı, kasaların içinde milyonlar çıktı. Görmüyor musun sen? Gözleri var görmez, kulakları var duymaz, dili var konuşmaz. 'Darbe yapıldı bize' diyor. CHP olarak her türlü darbeye her türlü vesayete karşıyız. Kim darbe yaptı, gel söyle arkadaş, hep beraber darbeye karşı çıkacağız. Düne kadar 'Ne istediniz de vermedik' diyordun. Sen demiyor muydun bunu? Bunlar iktidara biz yolsuzlukla mücadele edeceğiz diye geldiler, bugün yolsuzluktan beslendikleri ortaya çıktı. O nedenle 30 Mart tarihi önemli bir tarih. Bu tarihte hep beraber ortak karar vereceğiz. Ya Cumhuriyetten, aydınlıktan ya da karanlıktan yana tavır alacağız" dedi.

Kendilerinin demokrasiyi, özgürlüğü, kadın erkek eşitliğini, aşı, işi savunduklarını vurgulayan Kılıçdaroğlu, Başbakan'a şöyle seslendi:

"Son günlerde hırsızlıkları savunuyor ya, arada bir bana da laf atıyor. Bakın şunu söyleyeyim; Sayın Erdoğan, kendine güveniyor musun? Yiğit adam mısın? Sözünün arkasında duruyor musun? Adam gibi adam mısın? Senin istediğin kanalda, senin istediğin gazetecilerle adam gibi çık, hesaplaşalım. Bizim kitabımızda palavra atmak yoktur. Adam gibi adamsan, diyorsun ki 'senin dosyaların var', şak şak şak ortaya koy, ben de mahcup olayım. Gelemez, gelmesi için adam olması lazım, alnının temiz olması, kul hakkı yememesi, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yememesi lazım.

Siyasete girdiğim gün malvarlığını internet sitesine koydum, yoksulluk edebiyatı yapmadım, malvarlığımı ilan ettim çünkü tamamı alnımın teriydi. Her dönemde, Recep Tayyip Erdoğan'dan fazla para aldım, 1971 yılından emekli olduğum tarihe kadar o da görevdeydi, ben de. Benim malvarlığım meydanda, onunki gizli kapaklı. Benim çocuklarımın gemicikleri yok, onun çocuklarının bir değil iki değil sayısını kimsenin bilmediği gemicikleri var. Diyor ki 'dosyaların var'. Açıklamazsan namertsin Erdoğan."

-"VURUN ANTEPLİLER VURUN"-

Hiçbir zaman, hiçbir yerde kimseyi doğrudan suçlamadığını belirten Kılıçdaroğlu, "Şimdi birlik, beraber olma zamanıdır, Türkiye'yi aydınlığa çıkarma zamanıdır. Şimdi farklı bir zaman. Şimdi birleşeceğiz, güç olacağız, geçmişte şu veya bu partiye oy vermiş yurttaşlarımız olabilir, şimdi tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruma, kul hakkı yiyenlerden hesap sorma, Türkiye'yi aydınlığa çıkarma zamanıdır. Güçlerimizi birleştireceğiz. Gaziantep ulusal Kurtuluş Savaşı tarihinde önemli bir kenttir. 'Vurun Antepliler namus günüdür' diyor. Aşımıza, ekmeğimize göz koyanlara izin vermeyin, tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruyun, onun için diyorum vurun Antepliler vurun namus gündür" diye konuştu.

-SURİYE POLTİKASINI ELEŞTİRDİ-

Kılıçdaroğlu, daha sonra kürsüye Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, eski milletvekili Akif Ekici'yi kürsüye çağırdı. Kılıçdaroğlu, Ekici'nin yandaşları için değil Antep için çalışacağını ifade etti.
Kılıçdaroğlu, hükümetin Suriye politikasını eleştirirken, "Suriye'de Müslüman kanı atıyorsa rahatsızlık duyuyoruz. Antepli işadamlarının eli öpülesi iş adamları, Ortadoğu'ya meydan okuyorlar, şimdi onlar Mısır'a, Irak'a gidemiyorlar neden? Ne işimiz var bizim Ortadoğu'da kan akarken, kardeşinin eline silah veriyor, git kardeşini öldür diye" ifadelerini kullandı. Bu arada salonda "Katil Erdoğan" sloganları atıldı.

-"KAÇ LİRAYA İHTİYACIN VAR SÖYLE KAMPANYA AÇACAĞIM"-

Başbakan Erdoğan'ın, kendisine "işçi Kemal, "memur Kemal", "esnaf Kemal", "çiftçi Kemal" dediğini ve bu ünvanlardan gurur duyacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Hangi unvanı verirsen eyvallah. Hiç kimse bana sen kul hakkı yiyorsun diyemez, alnının karışlarım. Ona ne diyorlar?" derken kalabalıktan "Hırsız sesleri" yükseldi. Kılıçdaroğlu, "Allah kimseyi yere bakan hale getirmesin. Ben bir şeyi merak ediyorum, nerden geliyor bu para merakı? Kaç lira paraya ihtiyacın var söyle, vallahi kampanya açacağım, parayı vereyim milletin yakasından düş artık. Urla'da birinci derece sit alanı, kazmayı vursan tarihi eser çıkıyor. Müteahhit telefon ediyor, 'Abi villa yaptıracağım Vali engel oluyor' diyor. O Vali sürüldü. Soruyorum, adam gibi adamsan Valiyi niye sürdüğünü çık bu millete anlat, sonra orada villa sahibi oldu. Bu paraları sen mi ödedin, biri mi sana verdi, çık bunu açıkla" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, AK Parti'ye oy veren yurttaşlara da seslenirken, "Hukukun üstünlüğünü savunuyoruz, polisleri, savcıları sürüyorsunuz, onların aileleri var, okula giden çocukları var düşünmüyor musunuz? Düşünmüyorlar. O zaman biz düşüneceğiz. Haramilerin saltanatını yıkacağız, Nazım'ın dediği gibi 'Bir ağaç gibi tek ve hür bir orman gibi kardeşçesine' " şeklinde konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu'na genel başkan yardımcıları Gürsel Tekin, Haluk Koç, Gaziantep milletvekilleri Ali Serindağ ve Mehmet Şeker ve Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz eşlik etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.