Erdoğan'a şok suçlama

Erdoğan'a şok suçlama

CHP lideri Kılıçdaroğlu: Oğlunun bir vakfı var. Adı TÜRGEV. Bu vakıf ne iş yapıyor. Bu vakfa gelen paralar nereden geliyor? Ağaoğlu diye bir firma var. Bakırköy'de pırlanta değerinde bir arsa var. Başbakan'a gidiyor. Bu arsanın imar durumunu düzelt diyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Amasya’nın Taşova İlçesi'nde halka hitap etti. CHP lideri, Başbakan Erdoğan'ı yolsuzluk yapmakla suçladı ve ''Bakırköy'deki arsa Ağaoğlu firmasına imar durumu düzeltilerek verildi. Başbakan karşılığında Ataşehir'deki 20 dönümlük araziyi oğlunun başında olduğu vakfa bağışlamalarını istedi. Bu, rüşvet'' iddiasında bulundu. Konuşmasının sonunda Kılıçdaroğlu'na hediye edilen ayakkabı kutusunun içinden yöreye özgü kuru bamya çıktı. CHP lideri ise ''Bu benim için 4,5 milyon dolardan daha değerli'' yorumunda bulundu.


İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamasından satır başları: 

İLK KEZ GENEL BAŞKAN GELİYOR, GELİR MİSİN’ DEDİLER

‘İlk kez Taşova’ya bir genel başkan geliyor, gelir misin?’ dediler. Türkiye’nin her metrekaresine gideceğim. Sizin için çaba harcıyorum. ‘Gelin’ dediler bana ben de geldim.

SİYASET AYAKKABI KUTUSUNA DOLAR DOLDURMA SANATI DEĞİL


Şimdi temiz siyasetin zamanı. Siyaset ayakkabı kutularına dolar doldurma sanatı değildir. Siyaset bakanların çocuklarına yatak odalarına kasaları, dolarları Euro’ları istif etmek değil, halkın zenginleşmesidir.

ÇİFTÇİYE VERİLEN MAZOTUN ÖTV’SİNİ KALDIRACAĞIM


Çiftçiye verilen mazotun ÖTV ve KDV’sini kaldıracağım. Çiftçi kazanacak. Çiftçi kazanacak ki esnaf da kazansın, esnaf kazansın ki Türkiye’de kazansın.

DARBECİLER Mİ BAKANIN KOLUNA 700 BİN TL’LİK SAATİ TAKTI

Başbakan ‘Bize darbe yapıldı’ diyor. Darbe yapıldıysa çıkar. Biz darbeden yana değiliz. Darbecileri yakala içeri at. Ben sana dünyanın en basit sorusunu soruyorum. O bakanların çocuklarının yatak odasına 7 tane para kasasını darbeciler mi koydu.
Darbeciler mi bir bakana 700 bin TL’lik saati veriyor. Mamak’ta 10 tane daire fiyatıdır. Ses yok, darbeciler yaptı diyor.
 
MİLLETE YOLSUZLUK DARBESİ YAPTIN

Milleti enayi yerine koyuyor. Sen millete yolsuzluk darbesi yaptın. Sen, oğlun, yandaşların köşeyi döndü. Çiftçi, esnaf kaybetti.
 
10 BİN TL MAAŞLA GEÇİNEMİYORUM DEDİ


2004’te Almanya’ya gitti dedi ki ‘Ben ayda 10 bin TL  maaşla geçinemiyorum Schroeder, sen ne kadar alıyorsun’ dedi. O da ’15 bin Euro’ dedi. Bir ülkenin başbakanı gidip diğerine bunu diyemez.
Taksi parası, dolmuş parası, bıçak parası vermez. Bütün bunlar var, ‘10 bin lira ile geçinemiyorum’ diyor. Sen bununla geçinemezsen emekli nasıl geçecek.

YOLSUZLUK YOK DEMİYOR, RAKAM DOĞRU DEĞİL DİYOR

Bunların sözcüleri Hüseyin Çelik TV’de dedi ki ‘247 milyar diyor genel başkanı. Rakam doğru değil’ dedi. Bakın yolsuzluk yok demiyor, bu rakam doğru değil diyor. O zaman açıkla rakamı.

ONDAN HER ZAMAN FAZLA MAAŞ ALDIM

Her dönem ondan daha fazla maaş aldım. Genel başkan oldum ilk işim mal varlığımı açıklamak oldu. Kul hakkı yiyerek servet edindiysen bunun hesabını sana sormak zorundayım.. Bekliyorum sen de mal varlığını açıkla.
 
EVLATLIKTAN REDDEDERİM DİYOR


Benim çocuğum yolsuzluk yapmaz, yaparsa evlatlıktan reddederim diyor. Kimse çocuğunu evlatlıktan reddetsin istemem. Her anne baba için çocuğu değerlidir.
 
AĞAOĞLU’NUN İSTEDİĞİNİ YAPTI, ATAŞEHİR’DEKİ 20 DÖNÜMLÜK ARAZİYİ İSTEDİ

Oğlunun bir vakfı var. Adı TÜRGEV. Bu vakıf ne iş yapıyor. Bu vakfa gelen paralar nereden geliyor? Ağaoğlu diye bir firma var. Bakırköy’de pırlanta değerinde bir arsa var. Başbakan’a gidiyor. Bu arsanın imar durumunu düzelt diyor. O da Bakana telefon ediyor, ve onun istediği şekilde imarı yapılıyor. Karşılığında Ataşehir’deki 20 dönüm araziyi oğlumun vakfına ver diyor. Bu rüşvet değil mi? İstanbul’un en değerli yerinde 20 dönümlük yerinde senin oğluna neden veriyor bu şirket. Bunun adı nüfuz ticaretidir. Telefon konuşması var mahkeme kayıtlarında. Telefon ediyor ‘Başbakan bize pahalı bir fatura çıkardı, arsayı Başbakan’a vereceğiz’ diyor. Siyaseti kirlilikten kurtarmamız lazım.

SENİN OĞLUN RÜŞVETLERİ TOPLAMA MERKEZİNİN BAŞKANI


Senin oğlunun ne ayrıcalığı var. O da Allah’ın kulu. Onun ayrıcalığı rüşvetleri toplama merkezinin başkanı olmasıdır. Milleti kandırıyorsun bize darbe yapıldı diye. Çıkmış hala mağduru oynuyor. İnsaf ya…
 
4 BAKANIN GİTTİ HALA MAĞDURUM DİYORSUN

Çocukların ABD’de okudu, beş kuruş para vermedi, işadamları destekledi. Hala ‘mağdurum’ diyor. Başbakan kaç lira ile mağdur olmaktan çıkacaksın şu rakamı söyle ben Kemal Kılıçdaroğlu olarak ilk bağışı yapacağım. 4 Bakanın rüşvete bulandı, 4 bakanın gitti. İnsaf ya insaf. Milyarları götürdünüz. Atama bekleyen öğretmenler atanamıyorsanız sebebi bunlardır.
 
GELİN GÜÇ BİRLİĞİ YAPALIM

Gün birlik zamanıdır. Şimdi Türkiye’yi kirlilikten arındırma zamanıdır. CHP iktidarında ilk 4 ay içinde siyasi ahlak yasasını çıkaracağız. Siyaset adamı halka hizmet edecek. Halka hizmet hakka hizmettir. Ben buna inanıyorum. Geçmişte hangi partiden olursa olsun gelin hep beraber güç birliği yapalım, Türkiye’yi kirlilikten arındıralım. Tüm dünya ne olacak bu memleketin hali diye kaygıyla izliyor Türkiye’yi. Adres CHP’dir.
 
TÜRK BAYRAĞI GEÇERKEN AKP’Lİ BAKAN VE VEKİLLER AYAĞA KALKMADI

Edirne’de Kırkpınar güreşleri vardı, oraya gittim. Stadyumda büyük bir Türk bayrağı geçiyor. Geçerken herkes ayağa kalktı. Biz kalktık. AKP’li bakan ve vekilleri ayağa kalkmadı. Bunu unutmayın. Kendi bayrağına saygı duymayan bir siyasal partinin halka da saygısı yoktur. Tek bir vatandaş da olsa bana karşı da olsa başımın üstünde yeri vardır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.