Erdoğan'dan flaş VAR önerisi

Erdoğan'dan flaş VAR önerisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "VAR sistemini kontrol eden ayrı bir hakem heyeti kurulursa faydalı olacağına inanıyorum. Onlar da takip ediyorsa, hata payı sıfıra doğru düşebilir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Video Yardımcı Hakem Sistemi (VAR) ile ilgili flaş bir öneride bulundu. Erdoğan, "VAR sistemini kontrol eden ayrı bir hakem heyeti kurulursa faydalı olacağına inanıyorum. Onlar da takip ediyorsa, hata payı sıfıra doğru düşebilir" ifadelerini kullandı.

ATV yayınında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk futbolundaki VAR sistemiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, "Hakemlik olayına çok girmek istemem. Ancak, VAR sistemi eğer bir kontrol mekanizması olarak, onu da kontrol eden ayrı bir mekanizma kurulursa faydalı olacağına inanıyorum ve bunu özellikle diyelim, güreşte filan bu sistem başladı. Futbolda acaba olmaz mı diye konuşulurdu. Futbolda da olmasının bazı hatalar yanında faydalı olduğuna inanıyorum. Bir 'check-balance' gibi bir sistemin. kurulması da orada isabetli olur. O telaş içerisinde hakem gelip bakıp, acaba orada doğru kararı verebildi mi?" dedi.

"AYRI BİR HAKEM HEYETİ OLABİLİR"
Hakemlerin işinin kolay olmadığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Eğer bir 'check-balance' sistemiyle ayrı bir hakem heyeti olabilir. Onlar da takip ediyorsa, hata payı sıfıra doğru düşebilir. Çünkü, kolay değil bu iş. Bir hata icabında bir penaltı getirir, bir hata penaltısını elinden alabilir. Bunlarda tabii hakikaten o takıma gönül verenleri isyan ettirdiği gibi yöneticileri de isyan ediyor. Burada olduğu gibi" dedi.

SİYASETCAFE.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.