Erdoğan'dan koronavirüste yeni tedbirler açıklaması

Erdoğan'dan koronavirüste yeni tedbirler açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan canlı yayında açıklama yapıyor.

ERDOĞAN'IN KONUŞMASINDAN SATIRBAŞLARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

 

Türkiye koronavirüse karşı mücadelesini kararlılıkla sürdürüyor.

Türkiye en başından itibaren tüm tedbirlerini alarak hastalığın ülkemize girişini geciktirmiştir.

Tek yapmamız gereken birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize sıkı sıkı sarılarak kurallara uymaktır.

Bilim Kurulumuz hastalığının gelişimini anbean izliyor. Cumhurbaşkanlığı olarak biz de dünyadaki ve ülkemizdeki tüm gelişmeleri göz önünde bulundurarak kararlarımı alıyoruz.

YENİ TEDBİRLER GETİRİLDİ

Sayıca az da olsa sosyal izolasyon, sosyal mesafe, temizlik gibi kurallara uymayanların olduğunu da görüyoruz. Salgınla mücadele çerçevesinde attığımız adımlara bu gece yarısı itibariyle yenilerini ekliyoruz.

30 BÜYÜKŞEHİR VE ZONGULDAK'A ARAÇ GİRİŞ-ÇIKIŞI YASAKLANDI

Şehirler arası yolculuğu izne tabi tutuyorduk. Bu gece itibariyle 30 büyükşehirimizle birlikle Zonguldak'a araç giriş çıkışını kapatıyoruz.

20 YAŞ ALTINA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Daha önce 65 yaş üstüne yaptığımız sokağa çıkma yasağını 20 yaş altına da uygulamaya başlıyoruz.

MASKE TAKMAK ZORUNLU HALE GETİRİLDİ

Pazar yeri ve market gibi kalabalık yerlerde maske takmak zorunlu olacak.

Şehirlerimizde tamamında insan hareketliliğini azaltmak için gereken ilave tedbirler yarından itibaren uygulanabilecektir. Sokaklar dahil tüm kamuya açık mekanlarda kalabalık oluşturulacak şekilde asla bir arada bulunulmayacaktır.

3 ADIM MESAFE KURALI

En az üç adım mesafe kuralına uymayana ceza verilecek.

 

MİLLİ DAYANIŞMA KAMPANYASINA YOĞUN İLGİ

Kampanyanın üçüncü gününde SMS hariç yaklaşık 304 bin kişi ve kuruluşumuz 1 milyar 64 milyon liralık yardım yaparak kardeşliğimizin gücünü göstermiştir. Yardım kampanyamıza katılarak dayanışma ortaya koyan tüm vatandaşlarıma ve kurumlarımıza şahsım ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum.

CHP'YE TEPKİ

CHP genel başkanı başta olmak üzere kimi kesimler itibarsızlaştırmaya çalışmışsa da milletimiz bu fitne odaklarına kulak vermemiştir. Kendi tarihini bilmeyenler bugün devletimizin yürüttüğü yardım kampanyasını sabote etmeye çalışarak milletten ne kadar uzak olduklarını bir kez daha göstermişlerdir. En büyük yükü omuzlayan sağlık çalışanlarına da ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Milletimiz, tüm sağlık çalışanlarımızın gösterdiği fedakarlığı asla unutmayacaktır.

TAŞÇIOĞLU'NA BÜYÜK VEFA

Bu vesileyle geçtiğimiz günlerde Covid-19 hastalığından kaybettiğimiz Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu hocamızın adını Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastanemize vereceğimizi yani bundan böyle bu hastanenin artık hocamızın adıyla bir şehir hastanesi olarak Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesi olarak anılacaktır. Cemil hocamıza Allah'tan rahmet diliyorum. Eşine, tüm ailesine sabırlar diliyorum. Bu salgında hayatını kaybeden tüm vatandaşlarıma da Allah'tan rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Sizleri bir kez daha sevgiyle, saygıyla selamlıyorum, kalın sağlıcakla.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN LÜTFEN!

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.