Erdoğan'dan TÜSİAD'a Tehdit

Erdoğan'dan TÜSİAD'a Tehdit

TÜSİAD'dan gelen açıklamaya 'Sen işine bak” diye tepki gösteren Başbakan Erdoğan, 'Bakkallar nasıl kontrol edilirse, sen de kontrol edileceksin” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Alibeyköy Meydanı'nda düzenlenen Mecidiyeköy-Kağıthane-Alibeyköy-Mahmutbey Metro Hattı’nın Temel Atma ve 201 Erguvan Otobüsünün Hizmete Alım Töreni"nde konuşma yaptı.

 

Başbakan Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle;

 

"İstanbul’u CHP’den 2.5 milyar borçla devraldık. İstanbul’daki metro zincirinin son değil, yeni bir halkasıdır. Mecidiyeköy’deki metro hattıyla entegre olacak. Metro hattını Beşiktaş ve Kabataş’a kadar uzatarak, kesintisiz ulaşımı sağlamış olacağız.

 

Günde 1 milyon kişinin yaralanacağı hattın devreye girmesiyle Mecidiyeköy-Mahmutbey arasındaki yolculuk süresi 27 dakikaya sürecek. Mahmutbey’den metroya binen bir kardeşim, Yenikapı’ya 39 dakika, Üsküdar’a 48 dakika, Sabiha Gökçen’e ise 95 dakikada ulaşabilecek.

 

Katlı otoparkları yoğunlaştırarak istasyonlarımızı daha rahat bir hale getireceğiz.

 

Londra’nın merkezine giremezsiniz, parayı ödemek suretiyle girersiniz. Aynı şekilde Paris, aynı şekilde New York. Metro hatlarına rağmen bu sıkıntılar yaşanıyor. İstanbul’da sıkıntılarımız yok değil var. Metrobüs dünyanın birçok ülkesinde yok ama bizde var. Metro hatlarının devreye girmesiyle trafiğimiz daha da rahatlayacak. 201 erguvan otobüsünde lüks var.

 

İstanbul sadece İstanbul değil, İstanbul Türkiye’dir, İstanbul Avrupa’dır, İstanbul Asya’dır. Tüm islam coğrafyasının kalbidir. İstanbul doğu medeniyetinin de batı medeniyetinin de kalbidir. Bu şehre aşkla tutkuyla bağlı değilseniz ona hizmet veremezsiniz. Benim İstanbul sevdamı anlatmama gerek yok.

 

Bu şehri gecekondulara mahkum ettiler. Bu şehri çöplüğe boğdular. Adeta kimliksiz bir köy gibi yönetilmeye çalışıldı.

 

Bu seçimde oy kullanacakların bazıları Ümraniye Hekimhan’daki çöplüğün nasıl patladığını, 39 kişinin nasıl öldüğünü bilmiyor olabilirler.

 

İzmir’de modern çöp depolamasının olmadığını biliyor musunuz? Halen vahşi depolama var. Orası da AK belediyeciliğe muhtaç, Binali Yıldırım’a muhtaç.

 

AK belediyeciliğe muhtaç, Binali Yıldırım’a muhtaç.

 

Sigara içen beylere diyorum ki, hanımları rahatsız etmeyin sigarayı bırakın.

 

Biliyorsunuz, paralel yapı ortaya çıktı. Bir kısmı yargıda, bir kısmı emniyette. Paralel yapı bizim iş adamlarımıza yönelik adımlar attı. 3. havalimanının maliyeti 42 milyar dolar.

 

Ana muhalefetin genel müdürü kalkıyor bu ortaklardan birinin adını vererek, sivil toplum örgütünden ayrılması gerekiyor. O girişimci devletin, senin atamanla gelmedi. Tüm üyelerin oylarıyla geldi. Onlar getirdi, onlar alırlar. Bu girişimci oradan ayrılmaz, ayrılmaması gerekir. Sen kimsin, sen işine bak.

 

Sandıktan netice alamayınca sokaklara dökülüyorlar. Sandıktan netice alamayınca Gezi olaylarının içinde yer aldılar.

 

Şimdi de paralel yapılanmayla çalışıyorlar. Ne oldu, ne kadar çabuk arkadaş, ne kadar çabuk dost oldunuz.

 

Günde 150 bin kişi Marmaray’ı kullanıyor. İstanbul’a kanalistanbul yapacağız. Karadeniz’i Marmara’ya bağlayacağız. Ama her iki tarafında da şehirler olacak. İstanbul'u küresel ve bölgesel merkez haline getirecek projelerimiz var.

 

Paralel devletin uşaklarından biri çıkmış 'AK Parti kapatılmalıdır', diyor. Senin aldığın ilim buysa biz batmışız. Parti kapatılmasına karşı duran tek partisiyiz.

 

Darbe senaryoları ile cinayetlerle üzerimize geldiler. Biz başta Allah'a, sonra size güvendik.

 

Bu paralel yapıya gerekli cevap meydanlarda verilecek.

 

Bir yılı aşkın şehit haberi gelmiyor. Şimdi bunu tahrik etmeye çalışıyorlar.

 

Rüşvet, bir memurla sivilin iş tutmasıdır. Yolsuzluğun karşısındaki en büyük güç biz olduk. Bu ittifakı çok iyi görmeniz gerekiyor.

 

Bu işin içinde bir de TÜSİAD var. Seni işine bak, üretim yap. Sen hiçbir iktidarın döneminde kazanmadığın kadar kazandın. Daha önceki iktidarlar farklı şeyler vermiş olabilir, bizden alamazsınız. Bizden hakkınız olmayanı alamazsınız. Bakkallar nasıl kontrol edilirse, sen de kontrol edileceksin. Bu işin içinde belli medya grupları da var. CHP var, MHP var.

 

Yurtdışındaki odakların maşası olan örgüt Türkiye'deki saf insanları da kullanarak AK Parti'yi yıpratmaya çalışıyor. Bu örgüt, CHP ve MHP’yi adeta parmağından oynatıyor. Tek dertleri hükümeti yıpratmak. Bu ülkenin bu milletin çıkarlarını hedef alıyor.

 

Nasıl oldu da ittifak kurdunuz. CHP bu örgütten oy alacağını sanıyorsa yanılıyor. Bu paralel örgüt, CHP’yi ele geçirmiş, parmağında oynatıyor olabilir. Ama samimi kardeşlerim bu oyuna gelmez, bu ittifaka geçit vermez.

 

Bu paralel yapının yönetimi, bu düzenlemeye karşı çıkıyor. Sayın Baykal'la ilgili o çirkin görüntüleri sergileyen de bu yapıydı, bu yapıydı. Anayasa tartışmalarını yapıyorduk, Ulaştırma Bakanıma dedim ki 'Bunu hemen, anında durdurun.' Talimatı verdim ve hemen o yayın anında, yarım saat içinde durduruldu. O kaset sebebiyle bugünkü genel müdür bu partinin başına geldi. Şimdi sıkılmadan, utanmadan ne diyorlar Bunun karşısına dikiliyorlar. Bitmedi, yanındaki yardımcılarından bir tanesi için de böyle bir kaset yayımlandı. Onu da biz durdurduk. Bahçeli'nin yanındaki kişiler için de bunlar yayımlandı. Onları da biz engelledik, biz durdurduk. İşte bu paralel yapıydı bunları yayımlayan. Paralel yapının yönetimi bunları yaparken, şimdi nasıl olur da bunu savunuyorlar anlamıyorum Peki şimdi sormazlar mı: Ya sizin bu tür yayınları engellemek gibi bir derdiniz yok mu Sizin milli değerlere saygınız yok mu Sizin manevi değerlere saygınız yok mu Biz ne diyoruz 24 saat burada Telekominikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) müdahale yetkisine sahip olacak ama mahkeme bir taraftan devam edecek. Mahkeme TİB'in aldığı karara uyarsa ne ala, devam eder. Fakat uymazsa, TİB'in kararı ortadan kalkar. Bunların mahremiyete, özel hayata, aileye saygıları yok mu Bu düzenlemeye karşı çıkmayı neyle izah ediyorsunuz.

 

İşte dün bir grup Taksim Meydanı'na çıkıyor. Ne için Bununla ilgili olarak. Tabii hiçbir haber verme, böyle bir toplantı... Artık Taksim Meydanı bu tür gösterilerin meydanı, bu tür gösterilerin mekanı değildir. Bunu bilmenizi istiyoruz. Bunlar için ayrılmış meydanlar neresiyse valiliğe müracaatını yaparsın, gider orada gösterini yaparsın. Gösteriler yasak değil. Biz de yanındayız ama gidip 'İstediğim yerde istediğim gibi ben miting yaparım', yok böyle bir şey. Çünkü bu toplumu kimsenin rahatsız etmeye hakkı yok. Kendi tabanlarına, tabanlarının içindeki samimi, hasbi, temiz insanlara neyle izah edecekler böyle bir internet yayınını Birileri yasayı anlamadan, dinlemeden, çok çok affedersiniz, kusura bakmayın 'edepsiz görüntülere dokunma' diyerek, edepsizce sokağa çıkıyor. Bu paralel yapı, onları destekliyor. Allah ıslah etsin diyorum, başka da hiçbir şey demiyorum."

 

Türkiye'nin çıkarlarını hedef alan bu örgüte fırsat tanımayacağız. Türkiye'nin milli değerlerini, milli kurumlarını, Çözüm Sürecini hedef alan bu örgüte asla imkan tanımayacağız. İçine düştükleri ahlaksızlık batağı, içine düştükleri ihanet tuzağı, bunları zaten bitirecek ve bitiriyor. Biz de yargı yoluyla, bunlara yaptıkları illegal işlerin, yaptıkları ajanlığın, casusluğun hesabını soracağız.

 

Şimdi buradan bir çağrı yapmak istiyorum: Biz, demokrasiden, hukuktan, meşruiyetten hiçbir zaman ayrılmadık, ayrılmayacağız. Bu süreçte de asla ayrılmak gibi bir şey düşünemeyiz. Soğukkanlılığımızı muhafaza edeceğiz, sağduyumuzu muhafaza edeceğiz. Tahriklere karşı son derece dikkatli olacağız. İftiralara, yalanlara, atılan çamurlara karşı her zaman uyanık olacağız.

 

Şunu unutmayın: Kapınıza gelen olursa, hiçbir partiye oy istemeyip, sadece 'AK Parti'ye oy vermeyin' talebinde bulunanlar olursa; bu siyaset dışı aktörlere, 'Gidin partinizi kurun, öyle gelin' deyiniz, bu cevabı veriniz. Bu önümüzdeki 50 günlük süreci dikkatle, hassasiyetle, soğukkanlılıkla, ama çok çalışarak geçireceğiz. Göreceksiniz, bunlar kaybedecek, Türkiye kazanacak, millet kazanacak, siz kazanacaksınız, Yeni Türkiye kazanacak."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.