Erdoğan'ın yarın Su-35'leri inceleyecek

Erdoğan'ın yarın Su-35'leri inceleyecek

Putin ve Erdoğan yarın MAKS-2019 Uluslararası Havacılık ve Uzay Fuarı kapsamında yapacakları görüşmede Su-35'leri inceleyecek.

Türkiye'nin Su-35 savaş uçakları için Rusya'ya başvurup başvurmadığı sorusunu yanıtsız bırakan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Putin ve Erdoğan'ın yarın MAKS-2019 Uluslararası Havacılık ve Uzay Fuarı kapsamında yapacakları görüşmede bu uçakları göreceğini belirtti.

Dmitriy Peskov'a bugünkü basın toplantısında Türkiye'nin Su-35 savaş uçaklarının tedariki konusunda Rusya'ya bir öneri sunup sunmadığı soruldu.

"Yorum yok" yanıtını veren Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın MAKS-2019 Fuarı'nda Su-35'leri görme imkanı elde edeceğini belirtti ve iki liderin görüşmesinin sonuçlarını bekleme önerisi bulundu.

SURİYE'DEKİ MESELELERDE ELE ALINACAK

Peskov, Rusya ve Türkiye'nin gelecek vaat eden havacılık komplekslerinin geliştirilmesine ilişkin ortak projeler üzerinde çalıştığını sözlerine ekledi.

Putin ve Erdoğan arasındaki görüşmenin içeriğine ilişkin bilgi veren Peskov, liderlerin başta İdlib'deki durum olmak üzere Suriye'deki meseleleri ele alacağını ifade etti.

Türkiye'nin Rusya'nın çok yakın partneri ve müttefiki olarak niteleyen, iki ülkenin askeri-teknik işbirliği gibi çok hassas alanlardaki yakınlığıyla dikkat çeken çok gelişmiş ve çok vektörlü ticari ve ekonomik ilişkilerle birbirine bağlı olduğunu kaydeden Peskov, "İki ülke arasında hayata geçirilen büyük projeler ve anlaşmalar, siyasi alandaki işbirliği içinde sağlam bir zemin oluşturuyor.

'TÜRKİYE İÇİN TEHDİT OLUŞTURUYOR'

Bu bağlamda, elbette hem Suriye hem de Ukrayna'daki durum istişare edilecek. Ancak esas ağırlık Suriye meselelerine verilecek. Soçi Mutabakatı uyarınca Türkiye'nin sorumluluk bölgesi olmaya devam eden ve gerilimin çok yüksek olduğu İdlib'deki durum nedeniyle bunu kolaylıkla öngörebilirsiniz" ifadelerini kullandı.

Peskov, Erdoğan'ın "Suriye Ordusu'nun İdlib'de düzenlediği operasyonların insani kriz ve Türkiye'nin ulusal güvenliği için tehdit oluşturuyor" açıklamasına Putin tarafından bir yanıt gelip gelmediği sorusunu ise şöyle cevapladı:

'Putin, Türk meslektaşlarının bu konudaki endişelerine anlayışla yaklaştığını birçok kez dile getirdi ancak Devlet Başkanı aynı zamanda İdlib'deki terör unsurlarının faaliyetlerinin yeniden canlanmasından da endişe duymaya devam ediyor ve bunu sürekli ifade ediyor, bu militanların mutlaka bastırılması ve imha edilmesi gerektiğini düşünüyor. Liderler, özellikle bu zor konuyu istişare etmek için yarın Moskova'da bir araya gelme konusunda anlaştı.'

'S-400 SEVKIYATI SÜRÜYOR'

Peskov'a Türkiye'ye S-400 füze savunma sistemlerinin tedarik süreciyle ilgili sorular da yöneltildi.

İki ülkenin askeri-teknik işbirliği alanında büyük anlaşmaları hayata geçirdiğini anımsatan Peskov, Rusya'nın S-400'leri Türkiye'ye sevk etmeyi sürdürdüğünü söyledi.

 

 

 

SİYASETCAFE.COM

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.