Ergin Ataman: Biz bu kupayı alacağız!

Ergin Ataman: Biz bu kupayı alacağız!

Anadolu Efes Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi Dörtlü Final ilk maçında Rusya ekibi CSKA Moskova'yı 89-86 mağlup ederek finale yükseldi. Efes'in finaldeki rakibi Barselona.

THY Avrupa Ligi'nde üst üste 5. kez finale yükselen lacivert-beyazlılar, finalde Olimpia Milano'yu deviren Barcelona ile karşılaşacak.

Bu hafta sonu oynanacak Euroleague finaline yükselen Anadolu Efes'in üstün başarısı ile beraber basketbol sevenlerin gözü karşılaşmanın tarihine çevrildi.

Peki, Euroleague finali ne zaman oynanacak? İşte, THY Euroleague Final-Four final maçının tarihi ile ilgili ayrıntılı bilgiler...

Anadolu Efes'in mücadele vereceği Euroleague finali bu hafta sonu oynanacak.

Basketbol THY Avrupa Ligi Dörtlü Final ilk maçında Rusya ekibi CSKA Moskova'yı 89-86 mağlup eden Anadolu Efes, organizasyonda üst üste 2. kez finale yükseldi.

Dördüncü çeyrekte üstün bir oyun ortaya koyan CSKA Moskova'nın bitime 1 dakika 8 saniye kala farkı 1 sayıya (86-87) indirmesine rağmen Anadolu Efes, karşılaşmadan 89-86 galip ayrıldı ve adını finale yazdırdı.

Temsilcimizin rakibi Olimpia Milano'yu deviren Barcelona oldu. Anadolu Efes final karşılaşmasına 30 Mayıs Pazar günü çıkacak.

2017'de kupanın sahibi olan temsilcimiz 2016 ve 2018'de ise ikincilikle yetinmişti.

CSKA'yı devirdikten sonra başarılı koç Ergin Ataman, "Sporu seven, gerçekten bir Türk takımının hak ettiği bu şampiyonluğa ulaşmasını isteyen herkesin bize inandığını düşünüyorum. Benim ilk Türk antrenör olup olmamam önemli değil. Bu kupayı inşallah Türkiye'ye getirmek için pazar akşamı çok çaba sarf edeceğiz pazar akşamı. 2019'da kaybetmiştik son dakikada, bu sefer kazanmak için elimizden geleni yapacağız. Bize inanmaya devam edin, biz bu kupayı kazanacağız." dedi.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.