Ermeni çeteler Brüksel'de Azerbaycanlılara taşlarla saldırdı

Azerbaycan topraklarını hukuk dışı olarak işgal eden Ermenistan barbarlığını Avrupa'nın göbeğine kadar taşıdı. Ermeni çeteler Brüksel'de Azerbaycanlılara taşlarla saldırdılar.

Sovyetler Birliği'nin dağılmasının ardından Moskova'dan bağımsızlığını ilan eden Cumhuriyetler arasında bir tek Ermenistan komşularına karşı saldırgan bir tutum izlemiş ve Azerbaycan topraklarında katliamlara girişmişti. Hocalı katliamı, Karadağ işgali karşısında Batı'nın sessizliğini onay kabul eden Ermeniler Avrupa'nın göbeğine de barbarlık yaptı.

 

TAŞLARLA SALDIRDILAR
Ermenistan'ın Azerbaycan topraklarına ve sivillere yönelik saldırılarını protesto eden Azerbaycan vatandaşlarına ABD'den sonra Belçika'nın ve Avrupa Birliği'nin başkenti Brüksel'de de çirkin saldırılar düzenlendi.  Azerbaycan Konsolosluğu önündeki gösteri sırasında göstericilere taşlarla saldıran, yalnız yakaladıkları Azerbaycanlıları tekme tokat döven Ermeni çeteler en az 10 kişinin yaralanmasına yol açtı. 

 

AZERBAYCANLI GAZETECİ DE YARALANDI
Yaralananlar arasında Real TV'nin Avrupa temsilcisi Azerbaycanlı gazeteci Khatira Sardargizi de bulunuyordu.

Ancak Ermeni çetelerin saldırıları bunlarla da sınırlı kalmadı. Gözü dönmüş bir grup Ermeni parkta yakaladığı Azerbaycanlı genci tekme tokat dövdü. Sadece başını korumaya çalışan Azerbaycanlı genci tekme tokat döven Ermenilerin bu anları sosyal medyadan da canlı yayınladığı görüldü.  Türkiye'nin Brüksel Büyükelçiliği yaşanan bu saldırıların ardından bir açıklama yaparak, Ermeni saldırganlığını kınadı ve "Azerbaycanlı kardeşlerimizle dayanışma içerisindeyiz" mesajını paylaştı.

 

 

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

İzlenme: 1284
VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar