Ermeniler, Elon Musk'a yalvardı: Turksat-5A'yı durdurun

Ermeniler, Elon Musk'a yalvardı: Turksat-5A'yı durdurun

Ermeniler, gelecek ay Turksat-5A isimli uyduyu fırlatacak olan Elon Musk'ın şirketi SpaceX'in bu fırlatışı iptal etmesini istedi.

Onlarca yıldır çözülemeyen Dağlık Karabağ krizi geçen ayın 27’sinde tekrar tırmanmıştı.

Yıllardır Dağlık Karabağ’ı işgal eden ve Ermenistan’dan başka hiçbir ülkenin tanımadığı bir forma soktuğu bölgede çatışmada devam ediyor.

Ermenistan ordusu sivillerin hedef aldığı yerleşim yerlerini hedef alırken, Türkiye’nin Azerbaycan’a destek vermesi Ermeni lobisinin tepkisini çekti.

 

BİNLERCE ERMENİ TEPKİ MESAJI ATTI

 

ABD medyasında yer alan haberlerde ünlü girişimci ve iş insanı Elon Musk’ın şirketi SpaceX’te çalışanlara binlerce Ermeni tepki mesajı attı. TechCrunch isimli teknoloji üzerine yayınlar yapan internet sitesinin ele geçirdiği yazışmalarda birbirine benzer metinler kopyalanıp yapıştırıldı ve Elon Musk’ın Türkiye ile iş birliğini sonlandırması çağrısı yapıldı.

SpaceX isimli şirketin gelecek ay ya da sonraki ay, Türk uydusu Turksa-5A’yı uzaya fırlatacağını hatırlatan TechCrunch, yazışmalarda Musk’tan bu operasyonu iptal etmesinin istendiğini aktardı. Airbus tarafından üretilen iletişim uydusu Avrupa, Asya ve Orta Doğu’da kullanılacak. Yaklaşık 3 yıl önce yapılan anlaşma için Elon Musk, Türkiye’de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelmişti.

 

ANLAŞMANIN İPTAL EDİLEMEYECEĞİ ÖNGÖRÜLDÜ

 

TechCrunch, çok ciddi paraların ödendiği ve çoktan imzaların atıldığı bir anlaşmanın iptal edilmeyeceğini öngördü. SpaceX’in ağırlıklı olarak askeri ve hükümetler düzeyinde ihaleler aldığı hatırlatılırken, SpaceX çalışanları ve Elon Musk’a gönderilen e-postaların Google’ın çöp mektup (spam) filtresini nasıl geçtiği henüz bilinmiyor. Bu e-postaların bireyler tarafından gönderildiğini söyleyen bazı yetkililer, “Bu insanlar seslerinin duyulması için bir araya geliyor. Biz bir grup değiliz Ermeni kökenli ABD’lileriz. Yarattığımız rahatsızlıktan özür dileriz” denildi.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.