Ermenistan Başbakanı Paşinyan sonunda pes etti: Bırakmaya hazırım

Ermenistan Başbakanı Paşinyan sonunda pes etti: Bırakmaya hazırım

Ermenistan'ın yenilgisinden sonra protestolar ile istenmeyen adam ilan edilen Nikol Paşinyan, görevi bırakmaya hazır olduğunu söyledi.

Azerbaycan'ın 44 gün süren savaş sonucunda Ermenistan'ı ağır yenilgiye uğratması sonucu Başbakan Nikol Paşinyan'ın istifası istenmişti.

Muhalefet ve halk tarafından sert şeklide eleştirilen Paşinyan baskılara daha fazla dayanamadı. Paşinyan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Halkın kararı sonucu başbakanlık görevini bırakmaya hazırım. Başbakanlık görevini ancak halkın kararı sonucu bırakacağım” ifadesini kullandı.

Paşinyan, “Bununla birlikte, halkın güveninin onaylanması durumunda, bu zor dönemde Ermenistan’da liderliği sürdürmeye hazırım” diye ekledi.

ERKEN SEÇİM ÇAĞRISISI YAPTI

Ermenistan Başbakanı Paşinyan, ülkede faaliyet gösteren tüm siyasi güçleri, 2021’de erken parlamento seçimlerinin yapılması konusuyla ilgili istişarelere davet etti.

Paşinyan, “Parlamento içinde ve dışındaki tüm siyasi güçleri, 2021’de erken parlamento seçimlerinin yapılması konusuyla ilgili istişarelere davet ediyorum” diye yazdı.

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.