Ermenistan karıştı: Paşinyan'dan yeni emir!

Ermenistan karıştı: Paşinyan'dan yeni emir!

Paşinyan, ordunun kendisine istifa etmesi çağrısında bulunmasının ardından Erivan'da halka seslendi.

 

Ermenistan’ın işgal ettiği Dağlık Karabağ’da Azerbaycan ordusu karşısında yenilmesinin ardından geçen yılın sonlarında Ermenistan Başbakanı'nın istifası için ülkede süresiz protestolar başlatıldı.

DESTEKÇİLERİNİ SOKAĞA DÖKTÜ!

 

Rus basını ise Ermenistan silahlı kuvvetleri, Başbakan Nikol Paşinyan’ın istifasını istediğini aktardı. Ordunun istifa çağrısının ardından açıklamalarda bulunan Nikol Paşinyan, "Ülkede darbe girişimi var” diyerek, taraftarlarını başkent Erivan'ın merkezinde toplanmaya çağırdı.

PAŞİNYAN ULUSA SESLENDİ

 

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, ordunun kendisine istifa etmesi çağrısında bulunmasının ardından Erivan'da halka seslendi. Paşinyan, “Ermeni halkı, askeri darbeye izin vermeyecektir. Şuandan itibaren,Savunma Bakanı ve Genelkurmay başkanı hakkında hapis emri verilmiştir" dedi.

HAPİS EMRİ VERDİ


Ermenistan Başbakanı Paşinyan, Savunma Bakanı ve Genelkurmay başkanı hakkında hapis emri verdi. Erivan'da ulusa seslenen Paşinyan, " Bu açıkça bir darbe girişimidir. Ermenistan halkı askeri darbeye izin vermeyecektir. Ermenistan ordusu, ülkenin sınırlarını ve bölgesel bütünlüğünü korumaya odaklanmalıdır. Şuandan itibaren,Savunma Bakanı ve Genelkurmay başkanı hakkında hapis emri verilmiştir. Sizler de askeri darbe girşimine asla izin vermemelisiniz. Tedbirli olmak Ermenistan'ın geleceği için önemlidir" dedi.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.