Ermenistan’a taşınan yükler ile ilgili Azerbaycan, İran'a karşı harekete geçti

Ermenistan’a taşınan yükler ile ilgili Azerbaycan, İran'a karşı harekete geçti

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan’a taşınan yükler ile ilgili bir açıklama yaptı.

Geçtiğimiz Ağustos ayında Azerbaycan, İran kamyonlarının Bakü'nün izni olmadan Rus barış güçlerinin geçici sorumluluk bölgesine yasadışı bir şekilde girdiğine dair bilgi aldı.

Böylece 11 Temmuz-8 Ağustos arasında 35 İran aracı (4 tır, 31 akaryakıt tankeri) Laçın koridoruna 70 kez girip çıktı. Ardından, 11 Ağustos'ta İran İslam Cumhuriyeti'nin Azerbaycan Büyükelçisi Seyid Abbas Mousavi, Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı ve İran tarafının Azerbaycan'la ilgili olarak attığı yasadışı adımlardan ciddi endişe duyduğunu belirten bir nota yayınlandı.

 

ere-037.jpg

 

Bakü'nün protestolarına rağmen, bir ay sonra Caliber.az, İran kamyonlarının Azerbaycan'ın Karabağ bölgesine yasadışı yollardan nasıl girmeye devam ettiğini gösteren özel videolar elde etti.

 

 

11 Ağustos - 10 Eylül tarihleri ​​arasında akaryakıt ve madeni yağ yüklü 58 tır çeşitli amaçlarla Hankendi'ne girdi. Daha sonra 55'i geri döndü.

 

jhjhjh.jpg

 

Alınan bilgilere göre İranlılar ve Ermeniler de çeşitli hilelere başvurmaktadır. Örneğin, Rus barış güçleri geçici sorumluluk bölgesine yaklaştıklarında, Hankendi'ye giden İran kamyonlarının tam sayısını gizlemek için onlara Ermeni kayıt numaraları veriliyor. Ancak sayıların tekrarı ve kamyonların tekrar tekrar vurulması dikkatlerden kaçmadı.

 

si-003.jpg

 

Ağustos ayında İran vatandaşlarının Karabağ'daki Rus barış güçlerinin geçici sorumluluğunda aktif olarak yer aldığı belirtilmelidir.

 

AZERBAYCAN HAREKETE GEÇTİ

 

"Savunma Bakanlığı, Rus barış güçlerinin geçici olarak konuşlandığı Azerbaycan Cumhuriyeti topraklarına başka ülkelere ait araçların yasadışı geçişine ilişkin Savunma Bakanlığı ve Barış Gücü Komutanlığına yazılar göndermiştir."

Bu açıklama Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan geldi.

 "Mektuplarda, bu tür vakaların Azerbaycan Cumhuriyeti ve Rusya Federasyonu Cumhurbaşkanları ile Ermenistan Başbakanı tarafından 10 Kasım 2020 tarihinde imzalanan üçlü açıklamaya aykırı olduğu belirtilmiş ve bunlara engel olunması istenmiştir.

Mektupta, "Azerbaycan Cumhuriyeti'nin izni olmadan diğer ülkelerin tüzel kişileri ve bireyleri ile araçları Azerbaycan topraklarına giremez ve bu tür durumlar ülkemiz kanunlarının ihlalidir" denildi.

İran kamyonlarının geçici olarak Rus barış güçlerinin kontrolünde olan Azerbaycan topraklarına yasadışı girişine ilişkin yeni gerçeklerin ortaya çıktığını belirtmek gerekir.

 

Siyasetcafe.com

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.