Ermenistan'da gerilim sürüyor: Sarkisyan atamaları onaylamadı

Ermenistan'da gerilim sürüyor: Sarkisyan atamaları onaylamadı

Azerbaycan ordusu tarafından ağır yenilgiye uğratılan Ermenistan'da hükümet krizi devam ediyor. Paşinyan'ın Genel Kurmay Başkanı atama kararı Cumhurbaşkanı tarafından onaylanmadı.

44 gün süren 2. Karabağ savaşı sonrası ordusunun yüzde seksenini kaybeden Ermenistan'da gerilim devam ediyor. İstenmeyen adam ilan edilen Başbakan Paşinyan ile Cumhurbaşkanı Sarkisyan arasında atama krizi yeni bir gerilime yol açtı.

Ermenistan'da Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan, Başbakan Nikol Paşinyan arasında başlayan Genelkurmay Başkanlığı gerginliği sürüyor. Paşinyan'ın Artak Davtyan'ı atama kararı Cumhurbaşkanı Sarkisyan tarafından onaylanmadı.

PAŞİNYAN'IN KARARLARINI ONAYLAMIYOR

Sarkisyan, Paşinyan'ın Davtyan'ın göreve getirilmesine dair verdiği kararnameyi geri çevirdi. Sarkisyan, Paşinyan'ın, hükümete verilen muhtıra sonrası Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan'ı görevden alınmasına ilişkin kararını da onaylamamıştı.

Geçtiğimiz gün Paşinyan, Gasparyan'ı bir kez daha görevden aldığını duyurmuş ve Genelkurmay Başkanlığına Artak Davtyan'ın getirilmesine karar vermişti.

Onik Gasparyan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Başbakan Paşinyan’ın kendisini görevden alma sürecinin anayasaya aykırı olduğunu savunmuştu.

Anayasa üstünlüğünü sağlamak için yargı sürecini başlattığını aktaran Gasparyan, "Ermeni halkına ve vatanıma hizmet etmeye başka statüde devam edeceğim." demişti.

Genelkurmay Başkanı Gasparyan ve üst düzey komutanlar, 25 Şubat'ta Başbakan Paşinyan'ı istifaya çağıran bir bildiriye imza atarak, Paşinyan'a muhtıra vermişti.

Paşinyan, hemen Genelkurmay Başkanı Gasparyan'ı görevden aldığını duyurmuştu. Paşinyan, ordu komutanlarının kendisine yönelik istifa çağrılarını "darbe girişimi" olarak nitelemişti.

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.