Ermenistan'dan Azerbaycan'a İran SİHA'sı ile saldırı! 3 asker şehit oldu

Ermenistan'dan Azerbaycan'a İran SİHA'sı ile saldırı! 3 asker şehit oldu

Ermenistan ordusuna bağlı birliklerin, Laçin ilindeki Azerbaycan mevzilerine İran SİHA’sı ile saldırdığı ortaya çıktı. Saldırıda 3 Azerbaycan askerinin şehit olduğu açıklandı.

Ermenistan’ın yaklaşık bir yıldan beri, Karabağ’da yaptığı saldırılar ve provokasyonlar devam ediyor.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı birliklerin, Gorus ilinin Dığ yerleşimi istikametinde bulunan mevzilerinden ateş açıldığını açıklamıştı.

Aynı açıklamada, Azerbaycan Ordusu'nun Laçin ili istikametindeki mevzilere farklı kalibreli silahlarla yapılan yoğun ateş ile şehir ve yaralıların olduğu ifade edilmişti.

Saldırı sonrası Azerbaycan ordusunun müdahale bulunduğu ve gerekli önlemlerin alındığı belirtilmişti.

 

3 AZERBAYCAN ASKERİ ŞEHİT OLDU

 

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'nın açıklamasına göre, Karabağ'da durum kritik ve Ermenistan ordusunun provokasyonu devam ediyor. Provokasyon sonucu, 3 Azerbaycan askeri şehit oldu. Şehit olan askerlerin, Zalov Vidadi Nizami oğlu, Hesenov Elşad Gabil oğlu ve Tağıyev Sebuhi Gündüz oğlu olduğu bildirildi. Bu arada, Azerbaycan’ın karşılık vermesi ile Ermenistan ordusu özel kuvvetler kolordu komutanı Armen Gezalyan ile beraber 3 Ermeni askerinin öldüğü öğrenildi.

 

ERMENİSTAN İRAN SİHA’SI İLE SALDIRDI

 

Azerbaycan’ın 3 askerlerinin şehit olduğu saldırı sonucu,yapılan araştırma da, Ermenistan Silahlı Kuvvetleri’nin tank ve havan toplarıyla ateş etmesinin dışın da, ilk kez İran insansız hava araçlarını kullandığı ortaya çıktı.

 

İRAN SİHA’LARI GÖZLEM YAPIYOR NUMARASI YAPTI

 

Öte yandan, yapılan takip sonucu, saldırı sonrası İran’ın Ermenilere destek verdiği insansız hava araçlarının Azerbaycan'dan yanıt alınca hızla kaçmaya başladı. İran tarafının ise, bu kaçışı kapatmak için Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki mesafeyi bahane ederek, kendi sınırları içinde gözlem yapıyormuş gibi görünmeye çalıştığının belirlendiği kaydedildi.

 

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama:

 

"Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan verilen bilgiye göre, 11 Nisan'da Ermenistan silahlı kuvvetleri birlikleri Gorus ilinin Dığ yerleşim birimi istikametindeki mevzilerinden, Laçın bölgesi istikametindeki Azerbaycan ordusu mevzilerini yoğun ateş altına almıştır. Karşı tarafın yaptığı provokasyon sonucunda Azerbaycan askerleri şehit olmuş ve yaralanmıştır.

Ermenistan'ın bu tür provokasyonlarının, uluslararası toplumun barış anlaşması müzakerelerine yönelik ciddi çağrılarda bulunduğu bir dönemde gerçekleşmiş olması, Ermenistan'ın barış sürecinden yana olmadığını gösteriyor. Ermenistan'ın bu tür askeri provokasyonlarına siyasi provokatif eylem ve açıklamalar eşlik ediyor.

Ermenistan'ın uluslararası hukukun norm ve ilkelerini ihlal ederek Azerbaycan'a karşı yaptığı provokasyonlar, sadece Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü ve egemenliğini ihlal etmiyor, aynı zamanda bölgesel barış ve güvenliği de ciddi şekilde tehdit ediyor.

Ermenistan'ın bu eylemleri uluslararası toplum tarafından ciddi bir şekilde reddedilmeli ve kınanmalıdır.

Ermenistan'ın provokasyonlarını önlemek amacıyla Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri gerekli tüm önlemleri alıyor ve almaya devam edecek.

Ermenistan'ın yaptığı provokasyonların sorumluluğunun tamamen Ermenistan'a ait olduğunu bir kez daha belirtiyoruz."


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.