Ermenistan'dan tarihi itiraf: Ordumuzun yüzde 80'i imha edildi

Ermenistan'dan tarihi itiraf: Ordumuzun yüzde 80'i imha edildi

Karabağ ve işgal edilen diğer toprakları geri almak için Azerbaycan tarafından başlatılan ve 44 gün süren savaş sonunda Ermenistan ordusunun yüzde 80'nin imha edildiği açıklandı.

30 yıl işgal altında tuttuğu topraklardan Azerbaycan ordusu tarafından çıkartılan Ermenistan'da savaşın yankıları devam ediyor.

Azerbaycan karşısında çok ağır yenilgiye uğrayan Ermenistan'ın Başbakan'ı Nikol Paşinyan'a karşı gösteriler ve protestolar devam ederken savaşın bilançosu da kayıpların ne kadar fazla olduğunu ortaya koyuyor.

Karabağ savaşına ilişkin eleştirilerini sürdüren Ermenistan’ın eski Başbakanı Hrant Bagratyan yaptığı değerlendirmede tarihi itirafta bulundu.

ERMENİSTAN ORDUSUNUN YÜZDE 80'İ İMHA EDİLDİ

Hrant Bagratyan yaptığı açıklamada “Savaş sonunda ordumuzun yüzde 80'i yok oldu. Ermenistan yenildi, bu bir sır değil. Azerbaycanlılar, Dağlık Karabağ'da ne kadar tank, top ve diğer silahlarımız olduğunu çok iyi biliyor” dedi.

 

hrant.JPG

Hrant Bagratyan

 

Ermenistan'ın Dağlık Karabağ'daki yenilgisinin Erivan yönetiminin son yıllardaki hatalı dış politikasından kaynaklandığını öne süren eski başbakan, "Ermenistan kendi ilan ettiği ‘Karabağ Cumhuriyetinin’ bağımsızlığını tanımadı, bu açıkça ciddi bir hata. Erivan burayı tanısaydı diğer ülkeler de aynısını yapacaktı. Başbakan Paşinyan'ın bunu yapacak cesareti yoktu” ifadelerini kullandı.

 

ahmet.JPG

 

siyasetcafe.com

 

 

Şuşa işgalden nasıl kurtuldu? İşte tarihi savaşın ayrıntıları

Şuşa işgalden nasıl kurtuldu? İşte tarihi savaşın ayrıntıları

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.