Esad, Türkiye'yi Rusya'ya şikayet etti! 'İnatçı tavrından rahatsızız!'

Esad, Türkiye'yi Rusya'ya şikayet etti! 'İnatçı tavrından rahatsızız!'

Suriye lideri Esad, Rusya'nın Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev ile bir araya geldiği görüşmede, Türkiye'nin asker çekmeme konusundaki "inatçı tavrından" rahatsız olduklarını söyledi.

Ankara-Şam arasındaki normalleşme çabaları sürerken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Körfez turuna çıkmadan önce Suriye ve Esad'la alakalı önemli açıklamalar yapmıştı.

Erdoğan, "Suriye'yle kapıyı kapama gibi bir durumumuz söz konusu değil, kapı açık. Dörtlü zirveler yapılsın ama biz Esed'le de görüşme noktasında kapalı değiliz, görüşürüz." diyerek önemli bir normalleşme mesajı göndermişti.

Yine aynı konuşmada Erdoğan, "Suriye'de Esed maalesef Türkiye'nin Kuzey Suriye'den çıkmasını istiyor. Böyle bir şey olamaz. Sınırlarımızda teröristler varken biz nasıl çıkarız? Aynı ifadeyi farklı ülkelere kullanabiliyor mu? Kullanamıyor. Onun için de adil yaklaşım arıyoruz. Bu adil yaklaşım olduktan sonra mesele yok, bunların hepsini aşarız." ifadelerini kullanmıştı.


ESAD: TÜRKİYE'NİN İNATÇI TAVRINDAN RAHATSIZIZ


Rusya'nın Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev, Esad bir araya gelerek Türkiye ilişkilerini görüştü.

Suriyeli mültecilerin ülkeye dönüşünün de ele alındığı görüşmede Esad, Türkiye'nin Suriye'den asker çekmeme konusundaki "inatçı tavrından" rahatsız olduklarını Rusya tarafına iletti.

Sözcü Gazetesi'nin SANA'dan aktardığına göre Esad, Türk askeri Suriye topraklarından çekilmeden Türkiye ile normalleşmeye kapalı olduklarını bir kez daha dile getirdi.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.