Esad yüzde 95 oyla yeniden Devlet Başkanı

Esad yüzde 95 oyla yeniden Devlet Başkanı

Suriye’de dün gerçekleşen devlet başkanlığı seçimlerinde oyların yüzde 95.1’ini alan Beşar Esad’ın yeniden “Devlet Başkanı” seçildiği açıklandı.

Suriye Meclis Başkanı Hammuda Sabbağ, ülkede dün yapılan devlet başkanlığı seçiminin sonuçlarını açıkladı. Beklendiği gibi Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad oyların yüzde 95,1’ini alarak zafer ilan etti.

18 MİLYON OY KULLANILDI

 

Düzenlenen basın toplantısında sonuçları açıklayan Meclis Başkanı Sabbağ, Beşar Esad’ın 'Suriye Arap Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı' olarak seçimleri kazandığını duyurdu.

Başkan Sabbağ, ülke içi ve yurt dışında toplam 18 milyon kişinin oy kullandığını ve bunlardan 14 milyonundan fazlasının geçerli sayıldığını açıkladı. Esad’ın 13 milyon 540 bin 860 geçerli oy aldığını belirten Sabbağ, bunun da yüzde 95.1'e tekabül ettiğini belirtti.

Sabbağ, oyların yüzde 3’ünü alan Mahmoud Ahmed Marei’nin ikinci, Abdallah Saloum Abdallah’ın ise oyların yüzde 1.5’ini alarak üçüncü olduğunu kaydetti.

'SEMBOLİK' SEÇİM

 

Ülkede 2011'de başlayan iç savaştan beri koltuğunu korumaya çalışan Esad, böylece babasından devraldığı koltukta bir dönem daha oturacak.

Ülkede 2000 yılından bu yana iktidarda olan Esad'ın kazanmasına kesin gözüyle bakılan seçimde 2 aday daha yarıştı. Babasının 30 yıllık iktidarının ardından görevi devralan Esad yönetiminde yapılan seçim 'sembolik' olarak niteleniyor.

 

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.