Esad “Zeytin Dalı Harekâtını” eleştirdi

Esad “Zeytin Dalı Harekâtını” eleştirdi

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, TSK'nin Afrin'de yürüttüğü "Zeytin Dalı Harekâtı"nı eleştirerek, harekâta "düşmanca tutum ve politikalarının bir parçası" sözleriyle tepki gösterdi.

SANA haber ajansına göre, Beşar Esad, bugün İran Dış İlişkiler Stratejik Meclisi Başkanı Kemal Harrazi ve ona eşlik eden heyet ile bir araya geldi. Görüşmede Esad, "Suriye ve Irak'ta terör ve destekçilerine karşı sağlanan zaferlerin yanı sıra İran'ın nükleer programında verdiği mücadelenin bölge devletleri ve halklarına karşı hazırlanan dış planları çökerttiğini" ifade etti

TSK'nın "Zeytin Dalı Harekatı"nı da eleştiren Esad, harekatın Ankara'nın "Suriye'de krizin başından beri Suriye ve halkına karşı düşmancı tutum ve politikalarının bir parçası olduğunu" iddia etti. Esad Türkiye'nin "krizin ilk başından beri muhtelif adlandırmalarıyla terör örgütlere muhtelif tür destek temin etmeye dayalı bir tutum takındığı" iddiasını da belirtti.

Harrazi ise "Suriye'de teröre karşı ardı ardına gelen zaferlerden dolayı" Esad ve Suriye halkını kutlarken, "bölge ve halklarını hedef alan dış planlara karşı Suriye ve İran arasında karşılıklı görüş alışverişi, koordinasyon ve işbirliğinin sürdürülmesi önemini" dile getirdi.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.