Esed rejimine ağır yara! 15 milyon dolarlık Rus yapımı savunma sistemi imha edildi

Esed rejimine ağır yara! 15 milyon dolarlık Rus yapımı savunma sistemi imha edildi

Rejimin Serakib'de konuşlandırdığı 15 milyon dolarlık Rus yapımı Pantsir S-1 hava savunma sistemi Türk SİHA'ları tarafından imha edildi.

Suriye'nin İdlib kentinde rejimin hain saldırısı sonrası 34 şehit vermemizin ardından Türkiye, Bahar Kalkanı Harekatı'nı başlattı.

Bu doğrultuda Türk Silahlı Kuvvetleri, Esed rejiminin en büyük destekçisi olan Rusya'nın kontrolünde bulunan noktalara başarılı operasyonlar yürütüyor. Bölgede kullandığı teknoloji gücüyle dünyanın konuştuğu Türk ordusu, İHA ve SİHA'larla Esed rejimine ağır yaralar vermeye devam ediyor.

 

SİHA'LAR YERLE BİR ETTİ

 

Rusya'nın ürettiği ve Serakib bölgesinde konuşlandırdığı Pantsir S-1 hava savunma sistemi, Türk ordusuna ait SİHA'lar tarafından yerle bir edildi. SİHA'ların rejim unsurlarına ait Rus yapımı 15 milyon dolarlık Pantsir S-1 hava savunma sistemini imha ettiği anların görüntüleri paylaşıldı. Öte yandan görüntülerde sistem radarının aktif olduğu görülüyor.

 

3 SAVAŞ UÇAĞI DÜŞÜRÜLMÜŞTÜ
 

Barış Pınarı Harekatı doğrultusunda Esed rejimine ait 3 adet Rus yapımı savaş uçağı düşürülmüştü.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Uçaklarımıza taarruz eden Rejime ait 2 SU-24 ve L-39 tipi uçak düşürülmüştür." ifadelerine yer verilmişti. 

 

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.