Esir pilot Abhinandan Varthaman, Hindistan’a teslim edildi

Esir pilot Abhinandan Varthaman, Hindistan’a teslim edildi

Çarşamba günü Keşmir bölgesi civarında, Pakistan tarafından düşürülen Hint savaş uçağının pilotu Abhinandan Varthaman’ın serbest bırakıldığı açıklandı.

Hindistan ile Pakistan arasında yaşanan gerilimde tansiyon düşmeye başladı. Son olarak Keşmir bölgesinde düşürülen Hindistan savaş uçağının pilotu Abhinandan Varthaman etkililer tarafından serbest bırakıldı.

İki ülke arasında yer alan Wagah sınır kapısında gerçekleşen iade töreninde Varthaman’ın evrak işlemlerinin tamamlanmasının ardından Hindistan’lı yetkililere teslim edildi.

Vartahaman, Pakistan’dan ayrılmadan önce ordu tarafından paylaşılan video ile, Pakistan’da hedef saptamaya çalışırken vurulduğunu ve kendisini uçaktan fırlattığını ifade ederek, indiği yerde birçok insan olduğunu, kendisini kurtaracak kimsenin olmadığını söyledi. Silahını düşürdüğünü söyleyen Varthaman, kaçmaya başladığını ancak halk tarafından ele geçirildiğini söyledi. İnsanların elinden Pakistanlı askerin kurtardığını da sözlerine ekledi.

Videoda ayrıca, askerler tarafından götürüldükten sonra kendisine ilk yardımın yapıldığını ardından hastaneye getirildiğini aktardı.

Pakistan ordusunun kendisine iyi davrandığını belirten Varthaman, Hint medyasının gerçeği çarpıttığını, en ufak şeylerin bile büyük bir şeymiş gibi sunulduğunu, insanların yanlış yönlendirildiğini söyledi.

Varthaman’ın esir alınmasının ardından Pakistan Başbakanı Imran Khan, ‘iyi niyet göstergesi’ olarak pilotu serbest bırakacaklarını ilan etmişti.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.