Eski milli futbolcu Demiriz'e FETÖ'den 6 yıl hapis cezası

Eski milli futbolcu Demiriz'e FETÖ'den 6 yıl hapis cezası

15 Temmuz darbe girişimi sonrası başlatılan FETÖ /PDY soruşturması kapsamında “Terör örgütü üyeliği" suçundan yargılanan eski milli futbolcu İsmail Demiriz 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuksuz sanık eski milli futbolcu İsmail Demiriz avukatıyla birlikte salonda hazır bulundu. Mahkeme heyeti, sanık Demiriz’in savcılığın verdiği mütalaaya karşı son savunmasını sordu. Demiriz, "Suçsuzum demek bana ağır geliyor. Ama yine de söylüyorum. Ben suçsuzum" ifadelerini kullandı.

Son savunmadan sonra kararı veren mahkeme heyeti, sanık İsmail Demiriz'i "örgüt üyeliği" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme ayrıca sanığın yurtdışına çıkış yasağının devamına da hükmetti. Ceza temyiz mahkemesine giderek on karar ortaya çıkacak.

SİLAHLI TERÖR ÖRGÜTÜNE ÜYE OLMAKTAN DAVA AÇILMIŞTI

15 Temmuz sonrası İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılığınca hazırlanan 92 sayfalık iddianamede, eski milli futbolcular İsmail Demiriz, Uğur Tütüneker ve Arif Erdem'in hakkında ayrı ayrı "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları istemiyle dava açıldı.  

Mahkeme, 13 Şubat tarihli duruşmada her üç sanığın dosyalarının ayrılmasına karar verdi. Duruşmada sanık Uğur Tütüneker'in atılı suçu işlediği sabit olmadığından beraatine karar verilmişti. Hakkında yakalama kararı bulunan Arif Erdem'in ise dosyası ayrılmıştı. Sanık eski milli futbolcu İsmail Demiriz'in esas hakkındaki savunmasını hazırlaması için duruşması ertelenmişti.

SİYASETCAFE.COM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.