Euro'nun üzerine Türeci ve Şahin'in fotoğraflarının basılması teklifine itiraz geldi!

Euro'nun üzerine Türeci ve Şahin'in fotoğraflarının basılması teklifine itiraz geldi!

Koronavirüs salgınına karşı aşı geliştiren Özlem Türeci ve Uğur Şahin'in fotoğraflarının yeni euro banknotlarının üzerine basılması teklifine itiraz geldi.

Avrupa Merkez Bankası, euro banknotlarının tasarımının 2024 yılında değiştireceğini duyurmuş; Avrupa Parlamentosu üyesi Moritz Körner, yeni banknot tasarımlarının bir yüzünde koronavirüs aşısı geliştirerek milyonlarca insanın hayatını kurtaran BioNTech’in kurucuları Özlem Türeci ve Uğur Şahin’in olması gerektiğini söylemişti.

 

"EURO'DA ULUSAL BİR İZ OLMAMALI"

 

Şu an tedavülde olan euro banknotlarının tasarımcısı Robert Kalina; Özlem Türeci ve Uğur Şahin’in yeni banknotlar üzerinde olmaması gerektiğini savundu. 26 yıl önce banknotları tasarlayan Avusturyalı tasarımcı, euro üzerinde ulusal bir iz olmaması gerektiğini ve banknotlar üzerinde insanların kullanılması durumunda bunun ülkeler arasında kıskançlık yaratabileceğini hatta gerilime sebebiyet verebileceğini ifade etti.

 

MÜZİSYENLER İSTİSNA

 

Müzisyenleri istisna olarak gösteren Kalina, "Portrelere izin verilebilir ama sadece yüzleri belirsiz olursa. Ben mimariyi kullandım. Bir tarafta köprüler diğer tarafta ise pencereler ve kapılar. Beethoven veya Mozart’ı tek bir ülke ile bağdaştıramazsınız. Üstelik müzik dilinde kelimeye ihtiyaç olmadığı için herkes tarafından da anlaşılabilir” dedi.

 


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.