Evde sünnet edilen 5 aylık bebek hayatını kaybetti! Anne ve babası gözaltında…

Evde sünnet edilen 5 aylık bebek hayatını kaybetti! Anne ve babası gözaltında…

İtalya’da skandal bir olay yaşandı… 5 aylık bir bebek evde sünnet edilirken hayatını kaybetti. Olayın ardından anne ve baba hakkında soruşturma açıldı.

İtalya’nın Bologna kentinde, anne ve babası tarafından evde sünnet edilmeye çalışılan 5 aylık bir bebek, yaşamını yitirdi. Cuma gününü Cumartesi’ye bağlayan gecede yaşanan olayda, aşırı kan kaybı ve kalp durması sebebiyle hastaneye kaldırılan bebek tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre, İtalya’da yaşayan Gana kökenli bir aile, 5 aylık bebeğini evde sünnet etmeye çalışırken çocuklarının ölümüne neden oldular. İsimleri açıklanmayan anne ve baba hakkında ‘kasıtsız adam öldürme’ suçlamasıyla soruşturma açıldı.

İtalya’da geçen Aralık ayında da benzer bir durum yaşanmış, Nijerya kökenli 2 yaşındaki bebek yaşamını yitirmişti.

İtalya’da 4000-5000 kadar sünnet operasyonu yapıldığı ancak bunların yaklaşık yüzde 35’inin yasadışı yollarla gerçekleştiği belirtiliyor. Devlete ait hastanelerinin tıbbi gereklilik dışında sünnet operasyonu yapmaması ve özel kliniklerde de ücretlerin yüksekliği sebebiyle ‘merdiven altı’ sünnet operasyonlarına sık rastlanıyor.

Sünnet İşleminin özellikle göçmenler tarafından, kültürel, dini ya da hijyenik nedenlerle tercih edildiği belirtiliyor. Geçen Aralık’ta ölen 2 yaşındaki Nijeryalı çocuğun annesinin Katolik olduğu basında yer almıştı.

Bu gelişmelerin ardından Sağlık Bakanı Giulia Grillo sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, sünnetin evde yapılmaması gerektiğini, ailelere yardım için protokol ve hekimlerin olduğunu belirtti.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.