Ezhel 3 kez hakim karşısına çıktı bu kez hapisten kaçamadı

Ezhel 3 kez hakim karşısına çıktı bu kez hapisten kaçamadı

Müzik dünyasında Ezhel takma adıyla tanınan rapçi Sercan İpekçioğlu'na hapis şoku

Müzik dünyasında Ezhel takma adıyla tanınan rapçi Sercan İpekçioğlu hakkında şarkılarında uyuşturucuya özendirme iddiası ile geçtiğimiz sene iki ayrı dava açılmış ve her iki davadan da beraat etmişti. Bu sefer durum farklı oldu ve Ezhel’e bu kez de “kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek, bulundurmak” suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapis istemiyle 3. kez dava açıldı ve ünlü rapçi Anadolu 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısında yurt dışında ister istemez kullanılan ortamlarda uyuşturucuya maruz kaldığını belirtti. Duruşmada Ezhel lakaplı Sercan İpekçioğlu ile avukatı Fuat Ekin ve İpekçioğlu'nun annesi Ulya Turgut da izleyici olarak bulundu.

Hakim İpekçioğlu’na 1 yıl 8 ay hapis cezasını uygun gördü ama ünlü rapçinin cezası 5 yıl süre ile ertelendi.

Amsterdam’da dumana ister istemez maruz kaldım

İpekçioğlu'na Mahkeme hakimi ; kanında belli oranda uyuşturucu madde tespit edildiğini söyleyerek savunma yapmasını istedi. Aylık gelirinin 100 bin lira olduğunu belirten Sercan İpekçioğlu uyuşturucu madde kullanmadığını söyledi. Sık sık yurt dışında bulunduğunu anlatan ünlü rapçi, “Hollanda gibi Avrupa ülkelerinde uyuşturucu kullanılan ortamlarda bulunduğum için uyuşturucuya ister istemez maruz kalmış olabilirim. Evime iki kez baskın yapıldı ve bu aramalarda da uyuşturucu madde bulunmadı” diyerek beraatını istedi.

İpekçioğlu'nun avukatı Fuat Ekin ise, müvekkilinin sıklıkla yurt dışında olduğunu tekrarlayarak, “Amsterdam'da kafelerde esrar maddesi kullanmak yasaldır. Müvekkilim de bu ortamlarda bulunduğu ve dumana maruz kaldığı için kanında çok düşük bir oranda uyuşturucu madde bulunmuştur. Müvekkilim uyuşturucu kullanmamaktadır” ifadelerini kullandı. Avukat Ekin suçlamaları kabul etmediklerini belirtti.

Yıprandım , müziğimi yapmak istiyorum, adalete güveniyorum

Duruşma sonrası açıklama yapan Ezhel, birçok kez hakim karşısına çıktığını söyleyerek, “Umarım bir an önce biter. Ben müziğimi yapmak istiyorum sadece. Başka hiçbir şey istemiyorum. Yapacak bir şey yok. Adalete güveniyorum. Yıprandık biraz. Zor işleyen bir süreç oluyor” ifadelerini kullandı.

EZHEL KİMDİR ?

En son şarkısı Felaket ile Youtube’da tıklanma rekorları kıran ve gerçek ismi Ömer Sercan İpekcioğlu olan ancak sahne ismi Ezhel ile tanınan genç rap şarkıcısı, 1 Temmuz 1990 tarihinde Ankara'da doğdu. Farklı müzik tarzı ile kısa sürede büyük beğeni yakalayan Ezhel ilk albümünü 2017 mayısında çıkardı.

Kendine has tarzını "Anatolian Urban Core/Hip-Hop/Reggae-Dub/Trap” şeklinde adlandıran ünlü şarkıcı küçük yaşlardan beri rap müzikle ilgiliydi. Şarkılarında Ankara'da yaşadığı mahallenin kültüründen izler bırakan Ezhel'in klipleri milyonlarca izleme aldı.

2018 yılında Keişan ile birlikte çıkardığı seri ile adını duyuran şarkıcı, 2011 yılında Kamufle, Red, Anıl Piyancı, Keişan, Grogi, İndigo, Nomad ile birlikte yaptığı Sekiz adlı şarkısıyla daha geniş kitlelere ulaşmıştır.

2011 yılında Funk'd up, Dj Suppa ve Aga B ile VooDoo Records'u kurdu. Hiphoplife tarafından desteklenen Freestyle King 2 yarışmasında 16 yarışmacı arasında 1. Oldu. Son olarak yine Hiphoplife tarafından desteklenen Organize Oluyoruz vol. 2 albümüne "Yaprak Düşerse" şarkısı ile katılım sağlamıştır.

 

Siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.