Faize helal diyen diyanet, emeklinin 3 kuruş promosyonuna helal diyemedi

Son dönemlerin en araştırılan konusu olan emekli promosyon ödemelerine ilişkin Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan cevap geldi.

Promosyon ödemelerinin caiz olup olmadığı sorusuna yanıt veren Diyanet İşleri Başkanlığı'nın konuya ilişkin açıklamasını paylaşıyoruz.  

 

PROMOSYON HARAMA YAKIN

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Dergisi'nde yer alan “Diyanet'e Soralım” bölümünde son dönemlerin en çok konuşulan konu başlığı olan promosyon konusu ele alındı. Derginin o bölümünde Diyanet İşleri Başkanlığı'na “Banka promosyonu caiz midir” sorusu soruldu. Diyanet bu soruya kapsamlı bir açıklamada bulundu.  “İşleyiş bakımından faize tam olarak benzememekte ise de, şüpheden de tümüyle uzak değildir. Bu itibarla temel ihtiyaçlarını karşılayacak durumda olanların bu parayı kendileri ve bakmakla yükümlü oldukları yakınları için kullanmamaları ve ihtiyaç sahibi fakirlere vermeleri uygun olur” Diyanet İşleri Başkanlığı açıklamasının devamında ayrıca kamu kurumlarında çalışan memurların ücret ve maaşlarını anlaşmalı bankalardan almaları durumunda ödenen ücretlere dair değerlendirmede bulundu. Diyanet bu ödemeler için de tümüyle şüpheden uzak değildir, ifadelerini kullandı. “Bankaların, bu hizmetleri yürütme konusunda kurum ve kuruluşlarca kendilerinin tercih edilmesi karşılığında, gerek kurum ve kuruluşlara gerekse çalışanlarına vermiş oldukları promosyonlar, işleyiş bakımından faize tam olarak benzememekte ise de şüpheden de tümüyle uzak değildir.”

 

siyasetcafe.com

 

 

İzlenme: 808
VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar