Fehmi Koru'dan ilginç 'imzacı amiraller' yorumu

Fehmi Koru'dan ilginç 'imzacı amiraller' yorumu

Abdullah Gül'e yakınlığıyla bilinen Fehmi Koru kişisel sayfasında bugün yazdığı 'Bu ülkede bir gün de derin düşünülüp farklı tepkiler verildiğini görsek…' başlıklı yazıyla imzacı amiraller konusunda düşüncelerini dile getirdi.

"İktidarda bulunanların kendilerini oturdukları koltuklarda rahat hissetmedikleri bir ülke burası. Halktan alınan oyu hiçe saymakta beis görmeyen, bir gece ansızın sisteme müdahaleyi görev bilen bir anlayış yüzünden kaç darbe yaşandı, kim bilir kaç darbe de niyet düzeyinde kaldı." diye yazan Fehmi Koru bildiriye tepkileri aşırı buluyor.

İşte Fehmi Koru'nun bugünkü yazısından bir bölüm:

15 Temmuz’a muhatap edilmiş iktidarın emekli de olsalar askerlerin toplu çıkışlarından rahatsızlık duymaması beklenmezdi.

İşte bu yüzden, emekli amirallerin, açıklamalarını kaleme alıp imzaya açarken, kendilerine verilecek tepkileri de hesaba katmış olacaklarını düşünebiliriz.

Neyin hesabı bu?

Umarım, iktidar cephesi de, tepki verirken bu soruyu kendi kendilerine sorup onların hesabını da değerlendirmelerine katmıştır.

İki açıklamaya farklı tepkiler

Acaba doğru olan davranış tarzı, tepkiyi asgaride tutmak olabilir miydi?

Yaklaşık iki ay önce, 126 emekli büyükelçi, hemen hemen aynı konularda hassasiyet belirten bir ortak açıklamayla kamuoyu karşısına çıkmışlardı. Konu yine Montrö’ydü. [O metin hazırlanırken TBMM başkanı Mustafa Şentop’un tartışmaları alevleyen konuya ilişkin açıklaması da henüz yapılmamıştı.]

Emekli büyükelçilerin açıklamasına Dışişleri Bakanı mülayim bir üslupla cevap verdi, iktidar cephesi konuyu daha ileriye taşımaktan kaçındı.

Kamuoyu büyük çoğunluğuyla öyle bir açıklama yapıldığından haberdar bile olmadı.

Haberdar olanlar da, o açıklamaya yansıyan görüşleri emekli diplomatların doğal hassasiyetleri olarak gördüler ve açıklamayla ifade edilenlerin üzerinde fazla durmadılar.

Benzer bir metnin altına imza koyanlar emekli de olsalar bir zamanlar sırtlarında üniforma taşıyan birileri olduğu için mi onların açıklamasına farklı tepki veriliyor?

Sanırım öyle.

Yine bir-iki adım ileriyle ilgili muhtemel gelişmeleri aklımda tutarak iktidarın bu tavrı belirlemesini sorunlu buluyorum.

Keşke bu açıklamaya da bir öncekine gösterilen türden sınırlı bir tepki verilseydi diye düşünmeden edemiyorum.

Beni böyle düşünmeye sevk eden ‘muhtemel gelişmelerin’ neler olacağını lütfen bu aşamada bana sormayın.

Değişik senaryolar üzerinde düşünerek sizler de zihninizi zorlamayın.

Umarım, yanlışta olan benimdir.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.