Fenerbahçe Cumhuriyeti’nin bekası için Ali Koç…

Fenerbahçe Cumhuriyeti’nin bekası için Ali Koç…

Fenerbahçe'nin Mayıs ayında yapılacak seçimli olağan genel kurulu öncesi iş adamı Ali Koç, Sarı – Lacivertli takımı yeniden ayağa kaldırmak ve büyük başarılara imza atmak için başkanlığa aday olduğunu uzun bir süre önce açıkladı.

Fenerbahçe, başkan adayı Ali Koç’un seçilmesiyle birlikte, kaybettiği heyecanı yeniden kazanacak ve taraftarlarını tribünlere çekecektir.

Fenerbahçe başkanlık koltuğunda tam 20 yıldır oturan Aziz Yıldırım döneminde, takım Anadolu’da gücünü, sevgisini ve otoritesini kaybetti. Bunların yanı sıra diğer takımlar ve ezeli rakipleri ile arasında sorunlar yaşadı.

Sarı – Lacivertli Kulüp, Ali Koç’un başkan olmasıyla birlikte tüm bu olumsuzlukları geride bırakacak, yeniden birlik ve beraberliği sağlayacak, Anadolu’nun desteğini arkasına alacak ve Avrupa Kupalarında başarılarıyla adından söz ettirecektir.

İş hayatında başarılarıyla tanınan ve sevilen Ali Koç, Fenerbahçe için büyük bir şanstır ve kulübe büyük değer katacaktır. Ali Koç’un saygınlığıyla, Fenerbahçe yönetimi ile medya arasında yaşanan olumsuzluklar, kavgalar ortadan kalkacaktır.

Ali Koç başkanlık adayı süreci öncesi ve sonrasında, çağın gerekliliklerine göre yönetilen bir spor kulübünün kurumsal yapısı nasıl olmalı diye düşünerek kulüp ziyaretleri yapmış ve örnek kulüplerin yapılarını, vizyonlarını, işleyiş biçimlerini, sporcu üretme ve keşfetme anlayışlarını, teknolojiyi ve sosyal medyayı nasıl kullandıklarını incelemiştir.

Her şeyden önemlisi Ali Koç ve ekibi, yaptıkları araştırmalarda taraftarlarıyla etkileşimlerini ve globalleşmenin nasıl sağlandığını iyi analiz etmiştir. Öte yandan Ali Koç ve ekibi kulübe kaynak yaratmak için önemli sponsor çalışmalarında da önemli bir mesafe kaydetmiştir.

Bu bağlamda Ali Koç, kulübün yeniden ayağa kalkması, en büyük güç olan taraftarların desteğinin sağlanması ve 20 yıllık Aziz Yıldırım kraliyetine son verilmesi için büyük bir fırsattır. Kongre üyeleri ise bu fırsatı kaçırmayacaktır.

Görüştüğümüz Fenerbahçe kongre üyelerinin birçok ismi de Ali Koç’un başkan olması durumunda kulüp içerisinde ki bir çok sıkıntının giderileceğini, futbolda sportif başarının yakalanacağını, kulübün daha yönetilebilir bir duruma geleceğini ve Fenerbahçe’nin Türk Futbolunda yeniden sempati duyulan bir takım haline geleceğini ifade etti.

ALİ KOÇ KİMDİR?

Ali Yıldırım Koç, 2 Nisan 1967 tarihinde İstanbul'da doğmuştur. Annesi Çiğdem (Simavi) ve babası Rahmi Koç'un en küçük oğludur. Ömer Koç, Mustafa Koç adında abileri vardır. Londra'da Harrow School'dan mezun oldu. Rice Üniversitesi'nden diplomasını aldı. Harvard Üniversitesi'nde yüksek lisans yaptı. ABD'de çeşitli kuruluşlarda çalıştı ve Koç Holding A.Ş. yönetim kurulu üyesi kurumsal iletişim ve bilgi grubu başkanı oldu.

Koç, 2009 yılından bu yana Tüpraş Yönetim Kurulu Üyesi'dir. Fenerbahçe Spor Kulübü'nde İki dönem yöneticilik yaptı. Ali Koç, 21 Ekim 2005 tarihinde Nevbahar Demirağ ile evlendi. Sadberk Leyla Koç (d.2006) ve Kerim Rahmi Koç (d.2008) adında bir kızı bir oğlu vardır. Son olarak Ali Koç, Mayıs’ta yapılacak seçimli olağan kongre öncesinde Fenerbahçe başkanlığına aday olduğunu açıklamıştır.

koc-ailesi.jpg

siyasetcafe.com - Spor Servisi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.