Fenerbahçe maçı sonrası çalınan ‘tecavüz marşı’ davasında karar verildi

Fenerbahçe maçı sonrası çalınan ‘tecavüz marşı’ davasında karar verildi

Üç yıl önce Antalyaspor’un Fenerbahçe’yi 4-2 yendiği maçın ardından stat hoparlöründen ‘tecavüz marşı’ olarak da adlandırılan şarkının çalınmasıyla ilgili açılan davada karar verildi.

Antalyaspor’un 4-2 kazandığı Fenerbahçe maçının ardından, John Carpenter’a ait ‘The End’ şarkısının çalınmasıyla ilgili açılan davada tutuksuz yargılanan iki kulüp görevlisi hakkında beraat kararı verildi.

Tutuksuz yargılanan sanıklar, A.K. ve E.S., stat hoparlöründen çaldıkları şarkıyla kadınları aşağılama amaçlarının olmadığını belirterek, beraatlerini istediler.

Mahkeme heyeti, tutuksuz yargılanan sanıklar E.S. ve A.K.’nin, ‘halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama’, ‘suçu ve suçluyu övme’ ve ‘suç işlemeye tahrik’ suçlarından beraatine karar verdi.

Bu kararın ardından Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği Avukatı Aylin Onursev ve Antalya Kadın Dayanışma Derneği üyeleri gazetecilere açıklamalarda bulundu. Mahkeme kararına tepki gösteren Onursev, “Bizler elbette tüm yasal haklarımızı kullanarak, karara itiraz edeceğiz. Futbol ve spor alanlarında, medyada, kamusal alanlarda; tecavüzün sakalar, marşlar, şarkılar, türküler, ritüeller, pankartlar, sloganlar, üzerinden teşvik edilmesiyle mücadele etmeye devam edeceğiz. Nasıl ki medya ve basın kuruluşlarına sesleniyorsak futbol kulüplerine de aynı cümle ile sesleniyoruz. Futbol kulüpleri cinsel şiddeti kendi dili ve eylemleriyle yeniden ürettiği gerçeği ile artık yüzleşmeli ve bu sorumlulukla hareket etmelidir. Cinsel şiddeti teşvik eden ve kadınları, eşcinselleri, transları, ırkları aşağılayan eylem ve söylemleri bizzat kendiniz kullanarak, taraftarlarınıza da göz yumarak cinsel şiddetin meşrulaşıp, yaygınlaşmasından sorumlusunuz. Sorumluluğunuzun farkına vararak gerekli ve çağa uygun adımları atmaya, savunduğunuz dili dönüştürmeye mecbursunuz” dedi.

ANTALYASPOR – FENERBAHÇE MAÇI SONRASI NE OLDU?

5 Şubat 2016’da Antalya’da oynanan maç ev sahibi ekibin 4-2’lik galibiyetiyle sona erdi. Karşılaşmanın sona ermesinin ardından stat hoparlöründen ‘tecavüz marşı’ diye de isimlendirilen ‘The End’ şarkısı çalındı. Antalya Kadın Dayanışma Merkezi ve Dayanışma Derneği ile Cinsel Suçla Şiddetle Mücadele Derneği, Antalyaspor Kulübü hakkında suç duyurusunda bulundu. Bunun ardından Antalyaspor Kulübüü’nün 2 görevlisi hakkında 1,5 yıldan 8’er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıkladı.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.