Fenerbahçe’de Ali Koç Başkan

Fenerbahçe’de Ali Koç Başkan

Fenerbahçe'de tarihi gün! Aziz Yıldırım kaybetti. Bir devir kapandı ve yeni başkan Ali Koç oldu

Resmi olmayan sonuçlara göre Aziz Yıldırım'ın 20 yıllık başkanlık dönemine son veren Ali Koç, Fenerbahçe'nin yeni başkanı oldu. Öte yandan Fenerbahçe, Vefa Küçük'ün görev süresinde 6 yılı tamamlaması nedeniyle SPK düzenlemesi gereği görevinden ayrıldığını KAP'a bildirdi.

Fenerbahçe, seçimli kongre ile yeni başkanı seçti... Aziz Yıldırım ile Ali Koç arasında geçen başkanlık seçiminde 21 bin 350'nin üzerinde üye oy kullandı. Ardından oy verme işlemi tamamlandı ve Fenerbahçe'nin yeni başkanını belirlemek üzere sayıma geçildi. Açılan sandıklar dahilinde Ali Koç hemen her sandıkta önde giderken belirli bir süre sonra Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük'ün yanına giderek Küçük'e sarıldı. Koç, statta zafer turları atarken tebrikleri de birer birer kabul eti. Aziz Yıldırım ise oy sayımı başladıktan kısa bir süre sonra stadı terk etti.

REKOR KATILIM OLDU
Üyelerin yoğun katılım gösterdiği kongrede oy verme işlemi saat 10.00'da başladı ve 38 sandıkta gerçekleştirildi. Saat 17.00'de stat kapıları kapandı. Sıradaki üyelerin oy verme işleminden sonra Kongre Divan Başkanı Vefa Küçük'ün talimatıyla oy sayım işlemine geçildi. Başkan Aziz Yıldırım'ın seçim rengi sarı, Başkan adayı Ali Koç'un seçim rengi ise beyazdı. 21 bin 350'nin üzerinde üye, başkanını seçti. Önceki rekor: 9380 ile 3 Kasım 2013 seçimine aitti.

TARİHİ FARK

Seçimde 20 bin 736 oy kullanıldı. Ali Koç, 16 bin 92 oy alarak Fenerbahçe'nin 37. başkanı oldu. Aziz Yıldırım ise 4 bin 644 oy aldı.

MEHMET ALİ AYDINLAR YUHALANDI

Fenerbahçe'de oy kullanmaya gelen Mehmet Ali Aydınlar yuhalandı. Tribünlerde yer alan kongre üyeleri; "Mehmet Ali Aydınlar dışarı, hain Aydınlar" şeklinde tezahüratta bulundu.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum