Fenerbahçe'ye Başkent'te ağır yara!

Fenerbahçe'ye Başkent'te ağır yara!

Süper Lig’in 22. haftasında Ankaragücü, sahasında ağırladığı Fenerbahçe’yi Lobzhanidze ve Gerson Rodrigues’in golleriyle 2-1 mağlup ederken ligdeki yenilmezlik serisini 4 maça çıkardı.

Tek golünü Serdar Aziz ile bulan Fenerbahçe ise ligde son 3 haftada sadece 1 puan alabilmiş oldu.

Süper Lig Cemil Usta Sezonu 22. hafta maçında Ankaragücü, evinde Fenerbahçe'yi ağırladı.

Ankaragücü, rakibini 13. dakikada Lobzhanidze ve 75. dakikada Gerson Rodrigues ile bulduğu goller sonucunda 2-1 mağlup ederken Fenerbahçe'nin tek golü ise 90+6. dakikada Serdar Aziz'den geldi.

Bu sonuçla Ankaragücü, ligdeki yenilmezlik serisini 4 maça çıkararak puanını da 20’ye yükseltti.

Trabzonspor’a kaybeden, Alanyaspor ile berabere kalan Fenerbahçe ise Ankaragücü’ne de kaybederek son 3 maçta sadece 1 puan alabildi ve 38 puanda kaldı.

 

screenshot-6-019.jpg

 

ANKARAGÜCÜ 2-1 FENERBAHÇE

Hakemin son düdüğüyle karşılaşma sona erdi. Fenerbahçe şampiyonluk yolunda yara alırken karşılaşmayı 2-1 kazanan Ankaragücü ligde kalmak adına önemli bir üç puanı hanesine yazdırıyor.

90' + 6' GOL! Sol kanatta topla buluşan Kruse'nin kale sahasına yaptığı etkili ortaya arka direkte ayak koyan Serdar Aziz farkı bire indiren golü kaydetti.

90' + 4' Fenerbahçe tüm hatlarıyla rakip ceza sahası çevresine yerleşti.

90' + 2' Sol kanattan ceza sahasına giren Kruse ters taraftaki Ferdi'ye çok şık bir pas yolladı ancak Ankaragücü savunması genç yıldıza vuruş izni vermedi.

90' Maçın sonuna en az altı dakika ilave edildi.

89' İlhan Parlak, Serdar Aziz'e yaptığı müdahalenin ardından sarı kart gördü. Tecrübeli futbolcu pozisyonun ardından sakatlık yaşarken sağlık görevlileri oyun alanına girdi.

87' Oyuncu Değişikliği Konrad Michalak Michał Pazdan

87' Ev sahibi ekipte günün en etkili isimlerinden Konrad Michalak oyundan çıkıyor ve yerine Michal Pazdan giriyor.

85' Michalak'ı faulle durduran Luiz Gustavo sarı kart gördü ve gelecek hafta oynanacak Galatasaray derbisinde cezalı durumuna düştü.

83' Ceza sahasına gelen yüksek topu Vedat Muriqi harika indirdi. Topu önünde bulan Mevlüt yakın mesafeden dönerek vuruşunu yaptı ancak kaleci bir kez daha gole izin vermedi.

81' Ev sahibi ekipte Konrad Michalak kısa bir sakatlık geçirdi fakat oyuna devam edecek.

78' Ankaragücü'nün ara transfer döneminde kadrosuna kattığı Konrad Michalak, takımının iki golünde de büyük pay sahibi oldu.

78' Ankaragücü'nün ara transfer döneminde kadrosuna kattığı Konrad Michalak, takımının iki golünde de büyük pay sahibi oldu.

75' GOL! Kendi yarı sahasının son metrelerinde topu alan Michalak sol kanattan ceza sahasına girdi ve sonrasında geriye çıkardı. Ceza yayı önünde topla buluşan Gerson Rodrigues, Deniz Türüç'ten sıyrılıp sağ ayağıyla çok sert vurdu ve skoru 2-0'a getirdi.

74' Ersun Yanal son değişiklik hakkını da kullanıyor. Mevlüt Erdinç, Mauricio Isla'nın yerine oyuna dahil oluyor.

73' Ankaragücü'nde özellikle ilk yarıda çok etkili olan ve gol bulmayı da başaran Lobzhanidze yerini İlhan Parlak'a bırakıyor.

72' BÜYÜK FIRSAT! Fenerbahçe köşe vuruşunun ardından top arka direkteki Gustavo'ya sekti fakat Brezilyalı yıldız iyi kontrolünün ardından ters ayağıyla çok kötü vurdu.

70' Savunma arkasına sarkan Isla, Ozan'ın harika pasıyla topla buluştu ancak Ankaragücü savunması çabuk davranarak tehlikeyi önledi. Yardımcı hakem pozisyonun ardından ofsayt bayrağını kaldırıyor.

69' Maçta bu dakikaya kadar topla en çok buluşan isim Fenerbahçe'den Isla oldu.

66' Tecrübeli yıldız Emre Belözoğlu sakatlığı sebebiyle oyuna devam edemiyor ve yerini Ferdi Kadıoğlu'na bırakıyor.

66' Fenerbahçe'de ikinci yarının başında oyuna giren Emre Belözoğlu sakatlık geçiriyor ve kendisini yere bıraktı.

66' Fenerbahçe'de ikinci yarının başında oyuna giren Emre Belözoğlu sakatlık geçiriyor ve kendisini yere bıraktı.

64' Ankaragücü'nde yapılan oyuncu değişikliğinin ardından Atila Turan sol beke geçerken Tiago Pinto orta sahada görev yapmaya başladı.

61' Ev sahibi ekip ilk değişikliğini yapıyor. Sakatlık yaşayan tecrübeli futbolcu Sedat Ağçay yerini Atila Turan'a bırakıyor.

60' Fenerbahçe isabetli kısa paslarla rakip ceza sahasına geldi ancak Isla'nın sağdan yaptığı ortada savunma son anda topa ayak koymayı başardı.

58' Deniz'in sol kanattan yaptığı ortada top bir anda kaleye yönelse de üst ağlarda kaldı.

57' Maçın ilk yarısındaki görüntü ikinci yarıda da sürüyor. Fenerbahçe rakip kalede baskı kurup gole gitmek isterken Ankaragücü hızlı hücumları arıyor.

53' Ankaragücü baskıdan uzun pasla çıktı ve Gerson Rodrigues savunma arkasına sarktı. Rodrgiues, Serdar Aziz'den sıyrılmak isterken kademeye giren Jailson tehlikeyi önlemeyi başardı.

51' Dirar'ın sağ kanattan yaptığı ortada topu kalecisine indirmek isteyen Kulusic kendi ağlarını buldu. Golün ardından yardımcı hakem önceki pozisyon için ofsayt bayrağını kaldırdı ve VAR incelemesinin ardından gol geçerlilik kazanmadı.

50' Tolga Ciğerci'nin oyundan alınmasının ardından Deniz Türüç sol bek pozisyonuna geçti.

48' Kullanılan serbest vuruşta kaleci Altay topun kontrolünü rahat bir şekilde sağladı.

48' Ankaragücü, Jailson'un Michalak'a yaptığı müdahale sonrası rakip yarı alanın ortalarından serbest vuruş kazandı.

46' Fenerbahçe'de ikinci yarının başında Tolga Ciğerci yerini Emre Belözoğlu'na bıraktı.

46' Mete Kalkavan işaretini verdi ve mücadelenin ikinci yarısı başladı.

Hakem ilk yarının son düdüğünü çalıyor ve Ankaragücü, Fenerbahçe karşısında ilk yarıyı 1-0 önde tamamlıyor.

45' + Kruse'nin harika pasıyla ceza sahasında topla buluşan Tolga Ciğerci çaprazdan iyi bir vuruş yapamadı.

45' Dördüncü hakem ilk yarının sonuna en az iki dakika ilave edildiğini gösteriyor.

44' Gerson Rodrigues'in kullandığı serbest vuruşta top farklı şekilde dışarı gitti.

42' Michalak sol kanattan topla birlikte hareketlendi ve ceza sahasına girmeden Ozan Tufan'ın müdahalesiyle yerde kaldı. Ev sahibi ekip tehlikeli olabilecek bir noktadan serbest vuruş kullanacak.

40' Sarı Kart Mauricio Aníbal Isla Isla

38' Ankaragücü bu dakikaya kadar hızlı hücumlarda Michalak, Rodrigues ve Lobzhanidze ile oldukça fazla tehlike yaratmayı başardı.

35' Luiz Gustavo uzaklardan sert bir şut yolladı ancak kaleci Ricardo Friedrich direk dibinde topu kontrol etmeyi başardı.

33' Savunmadan seken topla sağdan hareketlenen Lobzhanidze ceza sahasına girip içeri çevirdi ancak Gerson Rodrigues'den önce kaleci Altay topu kontrol etti.

31' Dirar'ın ortasında savunmadan sekerek yükselen topa Muriqi kafayı vurdu ancak meşin yuvarlak kalecinin kucağında kaldı.

28' Lobzhanidze rakip savunmayı zorlamaya devam ediyor. Gerson Rodrigues'in pasıyla savunma arkasına hareketlenen Gürcü futbolcu çaprazdan şutunu attı ancak Dirar'dan kritik bir müdahale geldi.

26' Ozan Tufan uzaklardan kaleyi yokladı ancak maçtaki üçüncü şutunda da golü bulamadı.

24' Fenerbahçe savunması bir kez daha dengesiz yakalandı. Hızlı hücumda ceza sahasına giren ve uygun durumda kaleciyle karşı karşıya kalan Michalak vuruşunda Altay'ı geçemedi. Ev sahibi ekip maçtaki en net fırsattan yararlanamamış oldu.

23' Max Kruse sol kanatta topla buluştu ve şık hareketlerle rakibinden sıyrılarak son çizgiden içeri çevirdi ancak Ankaragücü savunması topu karşılamayı başardı.

20' Ankaragücü hızlı hücumlarla fırsat yaratmaya devam ediyor. Rakip savunmayı dengesiz yakalayan Gerson Rodrigues sağdan destek veren Lobzhanidze'yi gördü ancak Gürcü futbolcu ağır davranınca Fenerbahçe savunması araya girerek tehlikeyi önledi.

18' Ozan Tufan maçın ilk dakikalarında olduğu gibi yine ceza sahası yakınlarında topla buluştu ve aynı hareketle rakibinden kurtuldu. Ceza sahasına girdikten sonra attığı şutu kaleci Ricardo Friedrich sağına uzanarak kurtarmayı başardı.

16' Fenerbahçe golün ardından yeniden rakip yarı sahada baskı kurmaya çalışıyor.

13' GOL! Ankaragücü bir kez daha hızlı geldi. Savunma arkasına atılan pasa hareketlenen Michalak topu kalesini terk eden Altay'ın üzerinden aşırttı. Kaleye yönelen topa Jailson müdahale edemezken Lobzhanidze boş kaleye topu ağlara gönderdi. Pozisyonun ardından VAR incelemesi yapıldı ve gol kesin olarak geçerlilik kazandı.

11' Sağ kanatta topla buluşan Lobzhanidze rakiplerinden çok şık sıyrıldı ve son çizgiye inip ortaladı. Uygun durumda yakın mesafeden kafayı vuran Gerson Rodrgiues topu yandan dışarı attı.

10' Ev sahibi ekip bu dakikaya kadar rakibini kendi yarı alanında kabul etti.

7' Ankaragücü'nün ön alanda yaptığı sürpriz baskıda Altay Bayındır'dan riskli bir hareket geldi fakat genç file bekçisi topu uzaklaştırmayı başardı.

4' Ceza sahasının sol tarafında topla buluşan Kruse dar açıdan şutunu attı ama kaleci hata yapmıyor.

3' Ceza yayı üzerinde topla buluşan Ozan Tufan şık bir hareketle önünü boşalttı ve sert vurdu ancak top çerçeveyi bulmadı.

2' Fenerbahçe karşılaşmanın henüz ilk dakikalarında tüm hatlarıyla rakip sahaya yerleşti.

1' Hakem ilk düdüğünü çaldı ve karşılaşma başladı.
Karşılaşmayı Mete Kalkavan, Ceyhun Sesigüzel ve Serkan Ok'tan oluşan hakem üçlüsü yönetecek.

Ankaragücü - Fenerbahçe ilk 11'ler:

Ankaragücü: Ricardo, Kitsiou, Alihan, Kulusic, Pinto, Lukasik, Sedat, Faty, Saba, Rodrigues, Michalak

Ankaragücü'nün yedekleri: Yiğit, Pazdan, Orkan, Atila Turan, Cebrail, Stanojevic, Rivas, Fatih, İlhan Parlak, Aydın Karabulut

Fenerbahçe: Altay, Isla, Jailson, Serdar, Dirar, Ozan, Gustavo, Deniz, Tolga, Kruse, Muriç

Fenerbahçe'nin yedekleri: Harun, Falette, Hasan Ali, Emre, Tolgay, Mehmet Ekici, Mevlüt, Ferdi, Zajc, Rami

 

siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.