Fenerland'a neden karşı çıkıyorsun?

Fenerland'a neden karşı çıkıyorsun?

Fenerbahçe'nin Divan Kurulu Toplantısı'na Başkan Aziz Yıldırım'ın Başbakan Erdoğan'ı hedef alan sözleri damga vurdu. Başbakan'ın Fenerbank ve Fenerland projeleri hakkındaki eleştirilerine yanıt veren Yıldırım, Erdoğan'ın 1996'da İBB Başkanı iken yaptığı a

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, 2014 yılının ilk Yüksek Divan Kurul Toplantısı’nda çarpıcı açıklamalar yaptı. Faruk Ilgaz Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen toplantıda ilk olarak Yargıtay’ın cezasını onaması hakkında düşüncelerini aktaran Yıldırım, “Ben veda etmiyorum ve buradayım. Bu konuşmayı yapmayacaktım. Ancak şunu söylemek isterim. Biz şike yapmadık. Biz siyasi bir olayın içindeyiz. Bu siyasi olayın nereye geldiğini görüyoruz.” diye konuştu. Yıldırım, konuşmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Fenerbank ve Fenerland projeleri hakkındaki eleştirilerine de yanıt verdi. Yıldırım, Erdoğan’ın 1996 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı görevini yürütürken Fenerland projesini destekleyen açıklamalarını hatırlatarak Başbakan’a göndermede bulundu. İşte Yıldırım’ın yaptığı tarihi konuşmadan öne çıkan paragraflar...

Kulübe siyaset sokmadık

Aziz Yıldırım’ın farklılığı Cumhuriyet’in yanında olmasıdır. 16 yıldır bu kulübe siyaset sokmadık. Hepimizin bir düşüncesi vardır, ancak bunu hiçbir zaman kulüp bünyesinde yapmadık. Hepimizin gönülde parti vardır ama kulübe siyaset sokmadık. Fenerbahçe Atatürk’ün kulübüdür.

Şike davası olmadığını herkes biliyor

Polise güvenilmeyen, savcıya güvenilmeyen bir ortamda, “şu tape” demenin anlamı kalmadı. Önceden, Fenerbahçelilerin yüzde 50’si “Başkan böyle söylüyor ama acaba yapıldı mı?” diye düşünenler vardı. Bugün yüzde 100’ü bunun bir şike davası olmadığını görüyor.

Burada padişahlık sistemi yok

Aziz Yıldırım şu başkan olsun demeyecektir. Eğer imkanın varsa gelip oyumu kullanırım ve kime oy attığımı da söylerim. Burada padişahlık sistemi yok. Fenerbahçe’de demokrasi vardır ve tüzüğü vardır. Ben bir titr için burada değilim. Her sabah bekliyoruz polis gelecek diye… Ben bu kulübün kapısında bekçi olmaya razıyım.

Havuz dışından 150 milyon dolar alırız

F.Bahçe isim hakkının karşılığını alamıyor

Türkiye’de sporu Fenerbahçe ayakta tutmaktadır. Fenerbahçe, Türkiye’deki diğer kurumlar gibi vergisini ödüyor. Bunun karşılığında yayın hakkından hakkımızı tam alamıyoruz. Bu konuyu AYM’ye götürüyoruz. Biz bugün F.Bahçe olarak 150 milyon dolar havuz dışından alırız. Geçen sene 125 milyon dolar, iki grup teklif etti. Biz bugüne kadar Anadolu kulüpleri etkilenmesin diye kabul etmedik.

Projeler için bombardımana tutulduk

Fenerbahçe için yapacağımız projeleri açıkladık, devlet büyükleri bizi bombardımana tuttular. Kalamış’ta ihale yapılacak. Bu ihaleyi ben çıkarmıyorum, devlet çıkaracak. Koç Grubu ile Ferit Şahenk ile görüştüm. ‘Bizi de alın yüzde 20 gibi küçük bir pay alalım Fenerbahçe’ye de katkı olsun.’ dedim. ‘Vay efendim bunu yapamazsınız. İzni kimden aldınız?’ Geldik banka projesine... Öyle bir büyük banka değil 20 milyon Euro’luk küçük bir banka. Tahvil çıkartacak, satacak. Tabii ki devletten izin alacağız.

Başbakan’a Fenerland hatırlatması

Şimdi size 1996’da Faruk Ilgaz Tesisleri’nde yapılan F.Bahçe kongresinin tutanağını okuyacağım. Söz alan dönemin İBB Başkanı Erdoğan şöyle demişti:’ ‘Fenerbahçe’mizi böyle birlik beraberlik içinde gördüğümüz zaman mutluluğumuz artmaktadır. Ben bir Fenerbahçeli olarak hizmete her zaman hazırım. Fenerland Projesi bir an önce hayata geçirilmelidir.’ Görüldüğü gibi Sayın Başbakan 1996 yılında bu projeye destek olmuştur. Şimdi ise ‘Vay efendim bunu yapamazsınız. Sen bunu nereden yapacaksın?’ diyor.

‘Yuh!’ deseniz ceza veriyorlar

Çok dikkatli olmalısınız. ‘Yuh!’ deseniz ceza veriyorlar. Tahriklere kapılmayın. Türkiye’de hapiste yatıp yatmamanın bir anlamı kalmadı. Hepimizin yüreklerimizle bu cumhuriyete sahip çıkması lazım. Pazartesi günü maçı da sakin bir şekilde atlatalım. Ondan sonra önümüzdeki günlerde neler olacağını görürüz. Allah hepinizin yardımcısı olsun. spor servisi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.