Yargıda FETÖ şoku: Bylock’un yazılımcısı Mesut Yılmazer serbest

Yargıda FETÖ şoku: Bylock’un yazılımcısı Mesut Yılmazer serbest

Türkiye’de FETÖ davasında şok bir gelişme yaşandı. Bylock’un yazılımcısı TUBİTAK üst yöneticisi ve FETÖ’den tutuklu Emniyet Müdürü Ali Fuat Yılmazer’in kardeşi Mesut Yılmazer tahliye edildi.

FETÖ kapsamında tutuklu bulunan TUBİTAK’ın imamı olduğu iddia edilen ve 2018 yılında Kütahya Tavşanlı’da emniyet güçlerince tutuklanan Bylock’un yazılımcılarından olduğu söylenen Mesut Yılmazer 21. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararıyla 2 yıl yattığı gerekçesiyle tahliye edildi.

JANDARMALAR BİLE ŞOK YAŞADI

FETÖ/PDY kapsamında casusluk ve yasa dışı dinleme davasında yargılanan FETÖ’nün ünlü emniyet müdürlerinden Ali Fuat Yılmazer’in kardeşi olan Mesut Yılmazer kripto mesajlaşma sistemi Bylock’u geliştiren ekibin içerisinde olduğu iddia ediliyordu. TUBİTAK’ın üst düzey yöneticisi olan Mesut Yılmazer’in 21. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 19 Mart 2019’da gerçekleşen tahliyesini jandarmaların bile büyük bir şaşkınlıkla karşıladığı gelen bilgiler arasında.

mesutyilmazer5.jpg

“SİZ BENİ SORGULAYAMAZSINIZ”

Ali Fuat Yılmazer’in kardeşi Mesut Yılmazer Tavşanlı’da yakalandığında kendisini sorgulayan polisleri “Siz beni sorgulayamazsınız. Yakında hepiniz tutuklanacaksınız ve bunların hesabını vereceksiniz” diyerek tehdit etmişti.

KOD ADI BİLAL HOCA

FETÖ’nün kripto haberleşme aracı Bylock’un yazılımcılarından olduğu ifade edilen TUBİTAK’ın eski yönetici Mesut Yılmazer’in FETÖ’nün İzmir imamı olduğu ve Ankara’da tren yolu kenarına belge ve dokumanlar attığı da iddia ediliyordu.

TAHLİYESİ YARGIDA ŞOK YARATTI

Türkiye’deki FETÖ’cü yapılanmanın en önemli delillerinden biri olarak sayılan kripto haberleşme aracı Bylock’un yazılımcısı Mesut Yılmazer’in tahliyesinin yargı camiasında büyük bir şok yaratması bekleniyor. FETÖ ile Türkiye genelinde amansız bir mücadele içine giren Yargı ve güvenlik mensuplarının Bylock’un yazılımcısının bile 2 yıl tutuklu kalıp ardından tahliye edilmesinin ardından FETÖ ile mücadeleyi nasıl ve hangi zeminde yapacağı merak ediliyor.

alifuatyilmazer.jpg

Hakan Sönmez

Siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.