FIFA tarihi ‘VAR’ kararını açıkladı

FIFA tarihi ‘VAR’ kararını açıkladı

Rusya’da düzenlenecek Dünya Kupası’nda Video Yardımcı Hakem uygulanmasının kullanıp kullanılmayacağı belli oldu. İşte ayrıntılar;

Video Yardımcı Hakemliği uygulamasının bu yıl Rusya’da düzenlenecek olan Dünya Kupası’nda kullanılacağı açıklandı.

Uluslararası Futbol Federasyonu Kurulu'nun Zürih'te yaptığı toplantıda Video Yardımcı Hakemliği (VAR) sisteminin 2018 Dünya Kupası'nda kullanılmasına karar verildi.

Almanya, İtalya ve İngiltere’de bazı maçlarda kullanılan sistem hakkında Zürih’te bir toplantı yapan Uluslararası Futbol Federasyonu Kurulu (IFAB) , VAR sisteminin Dünya Kupası’nda kullanılmasına oybirliği ile karar verdi.

VAR sistemini uygulamak isteyen liglerin IFAB’a başvurmaları gerekirken FIFA Başkanı Gianni Infantino, 16 Mart’ta yapacakları toplantı ile aldıkları kararı açıklayacaklarını belirtti.

Infantino, “Bugün VAR sistemi artık futbolun bir parçası. Bu konuda umutluyuz ve bu kararı teşvik etmek istiyoruz çünkü bu konuda olumlu bir bakış açımız var” dedi.

İngiltere Premier Lig’i gelecek sezon sistemi kullanmayacağını açıklarken Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi’nde de gelecek sezon VAR olmayacak. Gol, penaltı, doğrudan kırmızı kart ve yanlış oyuncunun cezalandırılması gibi kararlarda VAR sisteminin devreye sokulması planlanıyor.

VAR’ı kullanma kararı alan Fransa’nın yanı sıra Almanya da kararını 22 Mart’ta verecek.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.