Fikret Orman'dan Şenol Güneş ve derbi tarihiyle ilgili açıklama

Fikret Orman'dan Şenol Güneş ve derbi tarihiyle ilgili açıklama

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, 25 Şubat Pazartesi günü Fenerbahçe ile oynayacakları maçın tarihi ve saatiyle ilgili tepki gösterdi.

Vodafone Park’ta düzenlenen basın toplantısında Beşiktaş Başkanı Fikret Orman önemli açıklamalarda bulundu. Derbinin tarihiyle ilgili tepki gösteren Orman, TFF başkanlığına aday olup olmayacağı ve Şenol Güneş'in sezon sonunda takımdan ayrılıp ayrılmayacağı hakkında gelen sorulara cevap verdi.

Spor Toto Süper Lig’in 23’üncü haftasında oynanacak olan Fenerbahçe maçı için konuşan Fikret Orman, maçın tarihi ve saatiyle ilgili şu açıklamaları yaptı:

"Norveç'e gittik, maç yaptık. Gece 01.00'de bitti, cuma sabah 09.00'da geldik. Pazar günü de Galatasaray ile maç oynadık. '48 saat yeterli. Avrupa'da böyle, siz de uyum sağlayın.' diye cevap verdiler. Şu an ne değişti de pazartesi gününe koydunuz. Birisi bağırdığında federasyon bununla alakalı aksiyon almaya başlayınca, herkesi konuşmaya mecbur bırakıyorsunuz. 'Başkan elini masaya koy.' diyorlar. Her bağırıştan sonra, şirin gözükecek şekilde hareket ediliyor. Ali (Koç) başkan beni arayıp, 'Pazartesi istiyoruz.' dese, centilmenlik adına, 'Memnuniyetle.' derdim. Bizimle konuşulmadan karar verilmesini yanlış buluyorum. Bu zihniyetle olmaz. Bugün itirazda bulunsak değiştirmeyecekler. Yapılan şey en azından ayıp. Beşiktaş taraftarı sadece İstanbul'da değil. Her taraftan taraftarımız geliyor. Pazartesi derbiyi 21.00'e koyuyorsunuz, 23.00'te maç bitecek. Ertesi gün millet işe gidecek. Kulüplerden biri bağırınca sistem değişiyor. Doğru sistem kurulması lazım."

FİKRET ORMAN TFF BAŞKANLIĞINA ADAY OLACAK MI?

"Muhalefetin kurtulmak için beni göndermediği yer kalmadı. Bir gün belediye başkanı, bir gün federasyon başkanı oluyorum. Benim için Beşiktaş başkanlığından üst bir makam yok. Beşiktaşlılara hizmet etmekten mutluluk duyuyorum. Federasyonla ilgili düşüncem yok. Ben aday değilim. Kimin aday olup olmayacağı ile ilgili de alakam yok"

ŞENOL GÜNEŞ, BEŞİKTAŞ’TAN AYRILIYOR MU?

Uzun zamandır spor medyasında Milli Takım’a gideceği ve Beşiktaş ile yeni sözleşme imzalamayacağı konuşulan Şenol Güneş’le ilgili sorulan soruya, "Şenol hoca ile sözleşmemiz sezon sonu bitiyor. Mayıs ayında kongre var. Şenol ağabeyle o günün şartları içinde konuşuruz. Kalmak istiyorsa sözleşme öneririz. Federasyondan kırgın şekilde ayrılmış, dönmek de isteyebilir. Bunu normal karşılıyorum. Burada 4 sene önemli başarılar elde etti. Gitmek isterse de onun tercihidir." ifadelerini kullandı.

Şenol Güneş’in Beşiktaş ve Milli Takım’ı aynı anda yönetip yönetmemesi hakkında düşünceleri sorulan Fikret Orman, "Federasyondan böyle bir talep gelmedi, zaten gelmez. Gelebilmesi için bizden önce Şenol hoca ile konuşmuş olmaları lazım. Şenol hoca bizim kölemiz falan değil. Kişilikli, şahsiyetli bir teknik direktör. Benden önce onunla konuşulması lazım. Şenol hoca, 'Bu duruma sıcak bakıyorum, kulüple konuşayım.' derse, o zaman biz devreye gireriz. Olmayan bir şey için yorum yapmaya gerek yok." cevabını verdi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.