Fikret Orman’dan yeni teknik direktör ve yabancı kuralı açıklaması

Fikret Orman’dan yeni teknik direktör ve yabancı kuralı açıklaması

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, katıldığı televizyon programında yeni teknik direktörün kim olacağı konusunda açıklamalarda bulundu. 

Fikret Orman, beIN SPORTS’ta katıldığı programda Beşiktaş’ın yeni hocası, yabancı kuralı, Şenol Güneş, Tolgay Arslan ve Guti hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

İşte Fikret Orman’ın açıklamalarından öne çıkanlar:

“TÜM KULÜPLER ORAYA AÇILMALI”

Fikret Orman, Beşiktaş’ın bu yaz Malezya ve Japonya’ya gidebileceğini, tüm kulüplerin de Asya’ya açılması gerektiğini söyledi. Kagawa’nın Beşiktaş’a transferi ile Japonya’daki tanınırlığının arttığını söyleyen Orman, Japonya’nın yayıncı kuruluşu ile de röportaj yapıldığını açıkladı.

“ŞENOL GÜNEŞ İLE GURUR DUYUYORUM”

Şenol Güneş’in Milli Takım’ın başına geçmesi nedeniyle gurur duyduğunu söyleyen Fikret Orman, bu tür şeylerin dünyada olduğunu, herhangi bir sıkıntılarının olmadığını belirtti. Orman ayrıca Şenol Güneş için, 2002’deki başarıları tekrarlamasını umut ettiğini ifade etti.

TAZMİNAT KONUŞULDU MU?

Şenol Güneş ile tazminatın konuşulmadığını söyleyen Orman, “Ancak şu an iki maç var, Langaspor'dan bahsetmiyoruz, Milli Takım'dan bahsediyoruz. Ambleminde Türk bayrağı olan tek kulübüz, bu iki maça kim çıkacak?” dedi.

TOLGA ZENGİN VE GÖKHAN TÖRE GELECEK SEZON BEŞİKTAŞ’TAN AYRILACAK

Tolga Zengin ve Gökhan Töre hakkında da açıklamalarda bulunan Fikret Orman, gelecek sezon her ikisinin de takımda olmayacağını duyurdu. Kendilerine başka kulübe gitmeleri konusunda öneri yaptığını söyleyen Orman, oyuncuların bunu kabul etmediğini belirtti. Ayrıca Karius konusuna da değinen Orman, oyuncunun iyi bir kaleci olduğunu, kendisinden beklentilerin fazla olduğunu, kamuoyu önünde çok fazla tartışılmaya başlandığı zaman oyuncunun öz güven problemi olduğunu dile getirdi. Orman,  gelecek yeni hocanın kararına göre Karius’la devam edilip edilmeyeceğine karar vereceklerini söyledi.

YENİ TEKNİK DİREKTÖR KİM OLACAK?

Beşiktaş ile adı geçen Sergen Yalçın, Rıza Çalımbay ve Mehmet Özdilek için de konuşan Fikret Orman, “Hepsi pırlanta gibi insanlar. Beşiktaş'a önemli hizmetleri oldu. Teknik direktörlük kararı sevgiye göre olmaz. İlk tercihimiz yeni teknik direktörün yerli olması ama yabancı da olabilir. Şu ana kadar kimseyle görüşme yapmadım. Önümüzdeki haftalardan itibaren görüşmelere başlayacağız. Önce Guti'ye şans vermemiz lazım. Geride kalan 8 hafta için Şenol Hoca ile de görüşeceğim. Guti önemli bir futbol adamı. Buraya getirirken istikbale doğru planlarımız vardı. Yeni hocayı Beşiktaş seçimlerine eşdeğer açıklayacağız. Seçimi kimin kazanacağı belli değil, yeni gelecek yönetime de haksızlık etmemek lazım. Sanırım lig bitmeden seçimi bitiririz” dedi.

“TOLGAY ARSLAN’A KIZMADIM”

Ara transfer döneminde Fenerbahçe’ye transfer olan Tolgay Arslan’ın kulüple alakalı yaptığı bazı açıklamaları da değerlendiren Fikret Orman, Arslan’ın sözlerinin kendisini kızdırmadığını söyledi ve, “Ayrılmasını istemeseydik zaten ayrılmazdı, Allah yolunu açık etsin” dedi.

YENİ YABANCI KURALI

Son zamanlarda tartışma konusu olan yeni yabancı kuralıyla ilgili Fikret Orman, “Ben yabancı sayısının indirilmesi taraftarı değilim. Yerli oyuncu oynatmak, prim olarak desteklenmeli. Bu dakikadan sonra sınır gelmesi doğru olmaz. Yerli de sınır yok, oynatabilirsiniz. Belki Ziraat Türkiye Kupası'nda komple yerlilerle oynanabilir. Bunu yarın Kulüpler Birliği toplantısında tartışacağız” ifadelerini kullandı

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.