'Filenin Sultanları' Avrupa'da finalde!

'Filenin Sultanları' Avrupa'da finalde!

Filenin sultanları, 2023 CEV Avrupa Şampiyonası yarı finalinde İtalya'yı 3-2 yenerek finale yükseldi. Kadın milli takımımız geçtiğimiz ay da Milletler Ligi'nde şampiyon olarak bir ilki başarmıştı.

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, geçen ay ABD'nin Teksas eyaletindeki Arlington kentinde oynanan 2023 FIVB Milletler Ligi'nde tarih yazdı. 'Filenin Sultanları' finalde Çin'i 3-1 yenerek ilk defa şampiyon oldu.

 

SIRA AVRUPA'DA 

 

Millilerin bu başarısı 2023 CEV Avrupa Şampiyonası'nda da devam ediyor. Yarı finale kadar yükselen voleybolcularımız, İtalya ile karşı karşıya geldi.

 

VARGAS VARSA SORUN YOK

 

Türkiye'nin genç yeteneği Melisa Vargas yine sahaya damga vurdu. Vargas'ın etkili oyunu, millilerin büyük bir avantaj elde etmesini sağladı. Rakiplerine karşı üstün bir performans gösteren milli takım, setlerde 3-2'lik skorla galip gelerek finale yükseldi.

 

GRUBU NAMAĞLUP TAMAMLADILAR

 

Sultanlar, 2023 CEV Avrupa Şampiyonası'nda grubunu namağlup lider tamamladı. Filenin Sultanları, 2023 CEV Avrupa Şampiyonası son 16 turu maçında Belçika'yı 3-1 yenerek çeyrek finale yükseldi. A Milli Kadın Voleybol Takımı, çeyrek finalde ise Polonya'yı 3-0 yenerek yarı finalde İtalya'nın rakibi oldu.

Milliler, Hollanda - Sırbistan maçının galibiyle karşı karşıya gelecek.


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.