Filistin Ankara Büyükelçisi ağır konuştu

Filistin Ankara Büyükelçisi ağır konuştu

Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa, "Kudüs Filistin'in başkentidir. Trump çok büyük bir hata işlemiştir" dedi.

A Haber canlı yayında konuşan Büyükelçi Mustafa, ABD Başkanı Donald Trump'ın "Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyoruz ve elçiliğimizi oraya taşıyacağız" kararına sert tepki göstererek şunları kaydetti:

KARAR, BARIŞ GÖRÜŞMELERİNE SIKILMIŞ BİR KURŞUNDUR

Barış görüşmelerine sıkılmış bir kurşun olarak görüyoruz bunu. Ortadoğu'da çok sıkıntılı bir sürece girmiştik geçtiğimiz senelerde. Hem Amerikan yönetimi hem İsrail baskılarını azaltmasından dolayı kaynaklanıyor bu. Amerika çözüm noktasında büyük bir başarısızlık göstermiş ve bu barış görüşmelerinde çekildiğini ifade etmek istiyordu. Bu kararı hukuksuz görüyoruz. Özgür İslam ülkesi Filistin'in özgürlüğüne vurulmuş bir darbe olarak görüyoruz bunu. 1967 kararlarını da aykırı olduğunu görüyoruz.

'TRUMP ÇOK BÜYÜK BİR HATA İŞLEDİ'

Biz bu kararları kabul etmeyeceğiz, tanımayacağız. Bizler Filistin olarak bunun karşısında büyük bir öfke duyuyoruz. Amerika'nın büyük çapta değişimini anlamıyoruz. Bu tartışılmamış karar da ülkeler arası hukuku da ihlal etmiş durumda. Hiçbir şart altında bunu kabul etmeyeceğiz. Kudüs Filistin'in başkentidir. Bu karardan ABD ile ilişkilerimiz etkilenecek. Trump çok büyük bir hata işlemiştir, hukuksuzdur. Filistin halkı kendi son sözü söyleyecektir. Bu karar dini duygularımızı ateşledi.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.