Fırtına İzmir'de esemedi! Kritik haftada şok puan kaybı!

Fırtına İzmir'de esemedi! Kritik haftada şok puan kaybı!

Süper Lig'in 10. haftasında evinde Göztepe'yi konuk eden Trabzonspor, kritik haftada puan kaybı yaşadı. Göztepe ise 2 maçlık yenilgi serisini noktaladı.

Medical Park Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi Göztepe 1-0'lık skorla kazandı ve Trabzonspor büyük şoku yaşadı.
Göztepe'ye galibiyeti getiren gol, 31. dakikada Cameron Jerome'dan geldi. 

Bu sonucun ardından hafta içinde Tamer Tuna ile yollarını ayıran Göztepe 2 maçlık yenilgi serisini noktaladı ve 12 puana yükseldi. Evinde 9 maç sonra yenilgi alan Trabzonspor ise 16 puanda kaldı. Öte yandan bordo-mavililer 21 maç sonra rakip ağları sarsamadı.

Süper Lig'in 11. haftasında Trabzonspor evinde Alanyaspor'u konuk edecek, Göztepe ise evinde Yeni Malatyaspor'u konuk edecek.

Trabzonspor'da 4 değişiklik 

Trabzonspor'da teknik direktör Ünal Karaman, Medipol Başakşehir maçının 11'ine göre kadroda üç değişikliğe gitti.

Karaman, Medical Park Stadı'nda oynanan maçta Kamil Ahmet Çörekçi'nin yerine Ahmet Canbaz'a, Majid Hosseini'nin yerine Ivanildo Fernandes'e ilk 11'de yer verdi. Sakatlığı bulunan Daniel Sturridge kadroda yer almazken, bu oyuncunun yerine Yusuf Sarı ilk 11'de yer aldı.

Trabzonspor'un Göztepe ile oynadığı maçta Ahmet Canbaz ilk kez 11'de sahaya çıkarken, altyapıdan kadroya dahil edilen Cafer Tosun da bu sezon ilk kez müsabaka kadrosuna dahil edildi.

Sezon başında Almanya temsilcisi Werder Bremen'den transfer edilen 21 yaşındaki Ahmet Canbaz, son iki lig maçında oyuna sonradan dahil olmuştu.

Sakat oyuncular var

Bordo-mavili ekipte sakatlıkları bulunan Caleb Ekuban, Ogenyi Onazi, Abdulkadir Ömür, John Obi Mikel, Daniel Sturridge ve Abdulkadir Parmak, Göztepe karşısında takımdaki yerlerini alamadı.

Bu futbolculardan Obi Mikel ve Abdulkadir Parmak'ın Rusya temsilcisi Krasnodar ile hafta içi yapılacak UEFA Avrupa Ligi maçında forma giyip giyemeyeceğinin daha sonra netlik kazanacağı, diğer oyuncuların ise söz konusu mücadelede de kadroda yer almayacağı öğrenildi. 

Öte yandan maçın ardından Trabzonspor'da penaltı isyanı yaşandı. Göztepe karşılaşmasının ardından açıklamalarda bulunan Trabzonspor Kulübü Genel Sekreteri Ömer Sağıroğlu,  Göztepe maçındaki hakem yönetiminin tam bir skandal olduğuna vurgu yaptı. Sağıroğlu, "Bu akşam yaşananlar göstermiştir ki ne bu hakemlerle ne de mevcut Merkez Hakem Kurulu ile sezon sağlıklı bir şekilde tamamlanamayacaktır" dedi.

"Penaltı görülmesine rağmen verilmemiştir"


"Gerek Merkez Hakem Kurulu, gerekse hakemlerin Trabzonspor'a karşı olan art niyeti artık gizlenemez boyuta gelmiştir" diyen Sağıroğlu, "Fırat Aydınus, kaptanımız Sosa'ya defalarca yapılan faullere kart dahi göstermekte zorlanmıştır. Yine Sosa'ya yapılan ve bize göre kesinlikle kırmızı kartlık bir pozisyona faul bile çalmamıştır. Alexander Sörloth'un penaltısını da net bir biçimde görmesine rağmen verememiştir. VAR hakemi Koray Gençerler de hem penaltı hem de Sosa'ya yönelik faulle ilgili Aydınus'u çağırmayarak art niyetini ortaya koymuştur. Neden art niyet diyorum! Aynı Koray Gençerler, geçen sezon Malatyaspor ile oynadığımız karşılaşmada da VAR hakemiydi ve Ekuban'a ceza sahası içinde yapılan faul için orta hakemi VAR'a çağırmamıştı. Görünen o ki zaten yıllardır sağlıklı bir yapıda işlemeyen MHK, adaleti sahada değil masa başı talimatlarla dağıtarak ligi dizayn etmektedir" diye konuştu.

 

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.