Flaş açıklama: İsrail Suriye'ye giriyor

Flaş açıklama: İsrail Suriye'ye giriyor

İsrail’in  Golan tepeleri’ndeki köylülere yardım etmek bahanesi ile Suriye’ye girmek için hazırlık yaptığı bildirildi.

Suriye ile İsrail arasındaki sınırda olan Golan Tepeleri'nin Suriye tarafında bulunan Dürzi köyü Hader'de dün yapılan bombalı saldırıdan sonra İsrail ordusunun Suriye'ye girmeye hazırlandığı iddia edildi.

Ordu sözcüsü Ronen Manelis konuyla ilgili açıklamasında, "Son saatlerde Dürzi köyü Hader'deki çatışmaların yoğunlaştığına tanık olduk. 

İsrail ordusu köy sakinlerine yardım etmek, köye gelecek zararı engellemek ve köyün Dürzi nüfusun kontrolünden çıkmasını önlemek için yardım etmeye hazır.

İsrail'e bağlı güçlerin Suriye'ye kara gücü göndereceği şeklinde yorumlandı. İsrail'in açık bir şekilde Suriye'deki iç savaşa müdahale etmeye yönelik açıklamalar yapması olağandışı bir durum olarak görülüyor. 

Tel Aviv yönetimi şimdiye kadar işgal altında tuttuğu Golan Tepeleri'ne dönük Hizbullah saldırılarını bahane yaparak, Suriye'ye bazı hava saldırıları yapmıştı.

İsrail son olarak Humus kentinde bir bakır fabrikasını vurmuştu. Bu saldırıdan sonra Şam yönetimi, Birleşmiş Milletler'i İsrail'i kınamaya çağırmıştı.

Dürzi köyü Hader'de yapılan bombalı araç saldırısında 9 kişi yaşamını yitirmişti ve 23 kişi de yaralanmıştı. 

Saldırıyı terör örgütü Nusra Cephesi üstlenmişti.Dürzilik, 11. yüzyıldan beri Şii İslam'ın kökenini İsmailikten alan bir kolu olarak biliniyor.

Dürziler, 22.5 milyon nüfusu olan Suriye'de nüfusun yüzde 3'ünü oluşturuyor.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.