Flaş! Flaş! Flaş! Dünyanın en soğuk yerleşim bölgesinde orman yangınları söndürülemiyor

Flaş! Flaş! Flaş! Dünyanın en soğuk yerleşim bölgesinde orman yangınları söndürülemiyor

Flaş! Flaş! Flaş! Dünyanın en soğuk yerleşim bölgesinde orman yangınları söndürülemiyor. Rus yetkililer çareyi bölgeye suni yağmur bulutları ekmekte buldu...

Tarihinin en sıcak yılını yaşayan Sibirya’da sıcaklıklar için bilim adamları sürekli uyarılarda bulunuyordu. Dünyanın en soğuk yerleşim bölgesinde geçen ay sıcaklıklar 38 dereceyi göstererek rekor kırmıştı.

Sibirya’da sıcaklıklar mevsim normallerinin çok üstünde seyrediyor. Bu nedenle de Rus yetkililer haftalardır Sibirya genelinde meydana gelen yangınlarla mücadele etmek için bölgeye yağmur bulutları ektiğini açıkladı.

 

 

sibirya3.jpg

 

YANGINLAR 158 NOKTADA DEVAM EDİYOR


Rus Ormancılık Ajansı, Cuma günü itibariyle 46 bin 261 hektarı kapsayan alanda 158 orman yangının devam ettiğini belirtti. Yapılan açıklamada, yapılan çalışmalarla geçen haftanın başında ortaya çıkan yangınların üçte birinin kontrol altına alındığı duyuruldu.

 

sibirya2.jpg

 

İtfaiyeciler, Sibirya'nın Krasnoyarsk ve Irkutsk bölgelerinin kuzey kısımlarında çıkan yangınları kontrol altına alabilmek için uçaklarla dolaşarak bulutlara içinde ateş söndürücü kimyasalların bulunduğu çeşitli gazlar yükledi.

Sibirya’da mevsim normallerinin üzerinde devam eden sıcaklık ve kuru havanın azalması, yangınların bölgeye yayılmasına ve kuzey Rusya'yı örten Boreal ormanına ve tundralara yayılmasına neden oldu.

 

sibirya1.jpg

 

7 BÖLGEDE ACİL DURUM İLAN EDİLDİ

Geçen hafta, Krasnoyarsk ve Yakutsk da dahil olmak üzere Sibirya’nın yedi bölgesinde yangınlar nedeniyle acil durum ilan edilmişti.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

 

Siyasetcafe.com

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.