Flaş gelişme: 7 emekli amiralin evinde polis  arama yapıyor!

Flaş gelişme: 7 emekli amiralin evinde polis arama yapıyor!

Gelen bir dakika haberine göre gece yarısı emekli amiraller tarafından yayımlanan bildiri ile ilgili sıcak bir gelişme yaşandı.

Soruşturma kapsamında 7 emekli amiralin evinde arama yapılıyor.

Darbe imalı bildiri soruşturması kapsamında İstanbul'da polis bazı emekli amirallerin evlerinde arama yapıyor.

Montrö tartışmalarına ilişkin yayımlanan açıklama sonrası gözaltına alınan 10 emekli amiral ile ifadeye çağrılan dört emekli amiral adli kontrol hükümleri uygulanarak üç gün önce serbest bırakılmıştı. Emekli amirallere il dışına çıkmamaları için elektronik kelepçe takılmaya başlanmıştı.

Bu sabah Terörle Mücadele Şubesi polislerinin bildiride imzaları bulunan yedi amiralin evlerinde arama yaptığı öğrenildi. Evinde arama yapılan amiraller arasında eski Sahil Güvenlik Komutanı Alper Tezeren ile eski Deniz Harp Akademileri Komutanı Metin Açımuz da var. Tezeren ve Açımız'ın cep telefonları ve bilgisayarlarına el konulduğu öğrenildi.

AA'nın aktardığına göre, Soruşturma kapsamında İstanbul, Muğla, Antalya ve Ankara'da 6 emekli amiral ile 1 emekli generale gelecek hafta ifade vermek üzere Ankara Emniyet Müdürlüğüne gelmeleri konusunda tebligat yapıldı.

Emekli Amiraller Soruşturmasında 11 müvekkili olan Avukat Hüseyin Ersöz, "Emekli Amiraller Soruşturmasında 11 müvekkilim var. Bugün bu kişilerden 2’si hakkında Arama ve El Koyma işlemi uygulanmış durumda. Gözaltı ise yapılmadı. Bu kişilerin neden seçildiği konusunda net bir bilgi ise yok. İsimlerini 'Lekelenmeme Hakkı' çerçevesinde paylaşmıyorum." dedi.

Ersöz şu paylaşımları yaptı:

"Aramaya gelen polisin yaptığı tebligatta, 22 Nisan günü Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne 'müracaat etmemiz' isteniyor. Az çok Ceza Hukuku ile ilgileniyoruz fakat “müracaattan” ne anlamamız lazım acaba? İfadesinin alınması mı? Yaşayıp göreceğiz bakalım."

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.