Flaş iddia! Koronavirüs yedi yıl önce Çin’deki bir madende ortaya çıktı!

Flaş iddia! Koronavirüs yedi yıl önce Çin’deki bir madende ortaya çıktı!

Bilim insanları, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) yedi yıl önce Çin’deki bir bakır madeninde ortaya çıkmış olabileceğini ve mutasyana uğrayarak küresel salgına neden olduğunu iddia etti.

Araştırmacılar, ülkenin güneyindeki Mojiang bölgesinde yarasalar tarafından istila edilen madende çalışan 6 işçinin zatürre olduğunu ve üçünün de o dönemde tanımlanamayan bir virüs yüzünden öldüğünü söyledi.
Koronavirüs yedi yıl önce Çin’deki bir madende mi ortaya çıktı?

 

KORONAVİRÜS WUHAN HAYVAN PAZARINDA ORTAYA ÇIKTI
200’ün üzerinde ülkede ve bölgede 11 milyon 380 bini aşkın kişiyi enfekte eden ve 534 bini aşkın ölüme yol açan yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) pandemisinin Çin’in Hubey eyaletine bağlı Wuhan’daki bir hayvan pazarında geçtiğimiz aralık ayında ortaya çıktığı düşünülüyor.

 

cin-004.jpg

 

7 YIL ÖNCE MADENDE Mİ ORTAYA ÇIKTI?
Ancak; The Sunday Times’in haberine göre Çinli bilim insanları, virüsün aslında yedi yıl önce Vuhan’dan bin 600 kilometre ötede bulunan Mojiang Hani Özerk Bölgesi’nde ortaya çıkmış olabileceğini ve mutasyona uğrayarak geçen yıl pandemiyi başlatmış olabileceğini öne sürdü.

 

cin1-002.jpg

 

2012'DE 6 İŞÇİ ZATÜRE OLDU
Yeni tip koronavirüse (Kovid-19) genetik olarak bilinen en yakın koronavirüs olan 'RaBtCoV / 4991' adlı virüs, 2013 yılında Çinli bilim adamları tarafından terk edilmiş bir bakır madeninde keşfedildi ve 2012'de 6 işçinin zatürre olmasına ve 3 işçinin hayatını kaybetmesine neden oldu. 

 

YARASA DIŞKISI TEMİZLEYEN İŞÇİLER YOĞUN BAKIMDA TEDAVİ GÖRDÜ
Çalışmada; yarasa dışkısını temizlemek için madene gönderilen ve yaşları 30 ile 63 arasında değişen işçilerin tamamın yoğun bakımda tedavi gördüğü ve hepsinin Kovid-19 benzer şekilde, nefes darlığı, yüksek ateş, vücut ağrıları ve öksürük gibi semptomlarının olduğu aktarıldı.

 

cin2-001.jpg


Şu anda terk edilmiş halde bulunan ve yarasaların yuvası olan madenden alınan örnekler tekrar incelendi. İngiliz araştırmacılar tarafından yapılan çalışmada ise 2013 yılında 'RaBtCoV / 4991' olarak adlandırılan virüsün şimdi Kovid-19'a neden olan 'SARS-Cov-2'ye genetik olarak yüzde 96,2 oranında benzediği görüldü.

 

vuhan1.jpg

 

KORONAVİRÜS 7 YILDIR VARDI

Kovid-19'a çok benzer bir vürüsün Mojiang'daki yarasalarda dolaştığı keşfi salgına neden olan yeni tip korona virüsün kaynağı hakkında şüphe uyandırdı. Hayvan hastalıkları uzmanı Dr. Peter Daszak, The Sunday Times'e yaptığı açıklamada, "Salgın Vuhan’daki pazarda ortaya çıkmadı. Zaten Mojiang kırsalındaki madenin etrafında 7 yıldır bulunuyordu. Sonrasında 11 milyon nüfuslu Vuhan'a ulaştı ve mutasyona uğrayarak salgına neden oldu" ifadelerini kullanıldı.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.