Flaş iddia: Mülteciler geçemesin diye Meriç Nehri'ne elektrik verdiler

Psikolojik Harp, Güvenlik ve Terör Uzmanı, Emekli İstihbarat Albay Coşkun Başbuğ, mültecilerin sınır kapılarında yaşadığı dramda önemli bir iddiayı gündeme taşıdı.Başbuğ, Bulgaristan'ın Meriç nehrine tel çekip elektrik verdiğini iddia etti.

Ahmet Hakan'ın hazırlayıp sunduğu CNN Türk'teki Tarafsız Bölge programında mültecilerin Avrupa'ya gidişleri ve sınır kapılarında yaşanan dram konuşuldu.

 

BAŞBUĞ'UN İDDİASI KAN DONDURDU

Konuklar arasında bulunan Psikolojik Harp, Güvenlik ve Terör Uzmanı, Emekli İstihbarat Albay Coşkun Başbuğ, tüyleri diken diken bir iddiada bulundu.

Avrupa ülkelerinin mülteci imha timi kurduklarını belirten Başbuğ şunları söyledi:

 

MÜLTECİLER GEÇEMESİN DİYE NEHRE ELEKTRİK VERDİLER

"İtalya, İspanya, Yunanistan hepsi tedbir aldı. Ve Frontex var Avrupa'da bütün o sınır güvenliğini sağlayacak. Dünden itibaren alarm ilan etti. Bahsettiğimiz başkentler toplantı halindeler ve alınan tedbirler ki can kaybına neden oldu. Bugün yaşanan can kaybı var. Keza Bulgaristan'ın Meriç Nehri'nde (ki benim duyduklarım içerisinde zirve yapan buydu) yüzerek ya da bir şekilde geçmek isteyenler için tel engel çekildiği ve bu tele de elektrik verildiği şeklinde aldığım duyum var sahadan."

Başbuğ'un bu duyumuna ilişkin doğrulama ise gazeteci Güngör Yavuzarslan'dan geldi. Yavuzaslan "Bu doğru Bulgaristan'a geçemeyip geri dönen Afgan mülteciler bunu söylediler. Bizi elektrik çarptı diye." ifadesini kullandı.

 

21. YÜZYILDA ELEKTRİK VERİLİYOR MU?

Ahmet Hakan bu sözler üzerine "21. yüzyılda elektrik veriliyor mu?" sorusu ile şaşkınlığını ifade etti.

Güngör Yavuzarslan bunun üzerine "Mehmet Akif'in dediği gibi 'Medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar.' Medeni dediğimiz Avrupa gözümüzün önünde bu manzaraları bütün dünyaya izletiyorlar." diye konuştu.

Yavuzaslan'ın bu sözlerinin ardından tekrar sözü alan Coşkun Başbuğ, yaşanan trajedinin dünyaya iletilmesi konusunda Türk medyasının üstlendiği rolün önemine dikkat çekerek şunları söyledi:

"Coşkun, Sayın Erdoğan bana göre çok haklı bir tepki verdi 'açarım kapıları' diye. O dönem kızışınca ve bu güne gelince yaptığım değerlendirmede şunu demiştim: Silahsız kuvvet olarak nitelendirdim siz medya mensuplarını ve şu görüntülerin taşıdığı haberler, çok kıymet içeriyor. Çünkü bu görüntüler dünya kamuoyu ile paylaşıldığı halde muamele ortada. Bir de kapalı kapılar ardında olaydı bu iş inanın orada çok can kaybı olurdu."

 

siaysetcafe.com

 

İzlenme: 932
VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar