Flaş iddia! Rusya SİHA'lara karşı Pantsir'e yeni füzeler yerleştirdi

Flaş iddia! Rusya SİHA'lara karşı Pantsir'e yeni füzeler yerleştirdi

Rusya tarafından üretilen Pantsir-SM hava savunma sistemlerine, silahlı ve silahsız insansız hava araçlarına karşı yeni füzeler yerleştirdiği öne sürüldü.

Suriye ve Libya'da çok sayıda Rus yapımı hava sistemi Pantsir'in SİHA'larca imha edilmesi Moskova'yı yeni önlemler almaya itti. 

PROVALAR GÖRÜNTÜLENDİ

Rus Rossiyskaya Gazeta gazetesinde çıkan habere göre, Pantsir-SM sistemlerine eklenen füzeler, başkent Moskova’da 24 Haziran’da yapılacak geçit töreninin provalarında görüldü.

YENİ FÜZELER KONULDU

Sergilenen Pantsir-SM modelinde, daha önceki modellerde görülmeyen ufak ebatlarda yeni karadan havaya füzelerin yerleştirildiği dikkati çekerken, sistemde kurulu standart füzelerden daha küçük ebatlardaki füzelerin insansız hava araçları (İHA) ile silahlı insansız hava araçlarına (SİHA) karşı kullanılmasının amaçlandığı öne sürüldü.

2008’den bu yana Rusya ve çeşitli ülkeler tarafından kullanılmakta olan Panstir-S1 modelinin üst modeli olan Panstir-SM sisteminin Rus ordusu tarafından gelecek yıldan itibaren kullanıma alınması planlanıyor.

LİBYA ORDUSU 9 PANSTİR'İ İMHA ETTİ

Libya ordusu son 4 günde Hafter'e ait 9 Pantsir hava savunma sistemini imha etti.

Libya ordusu, mayıs ayında ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'e bağlı milislere karşı düzenlenen operasyonlarda 4 gün içinde 9 Pantsir S-1 hava savunma sisteminin imha edildiğini açıkladı.

Libya ordusunun yürüttüğü Öfke Volkanı Operasyonu basın biriminden yapılan açıklamaya göre, Rus yapımı Pantsirler, silahlı insansız hava araçları (SİHA) ve topçu birliklerinin atışları sonucu etkisiz hale getirildi.

İdlib'de Bahar Kalkanı harekatında 8 Pantsir etkisiz hale getirildi

Türk silahlı insansız hava araçlarının (SİHA) Bahar Kalkanı Operasyonu sırasında İdlib'de Suriye'ye ait Rus yapımı 8 adet hava savunma sistemi Pantsir'i etkisiz hale getirmişti.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.