Fransa Başbakanı istifa etti

Fransa Başbakanı istifa etti

Fransa Başbakanı Jean-Marc Ayrault, Cumhurbaşkanı François Hollande'ın Sosyalistleri'nin ülke genelindeki yerel seçimlerde büyük kayıplar vermesi sonrasında istifa etti.

2012 yılından beri Fransa Başbakanlığı görevini yürüten Ayrault, dün Fransa'da yapılan yerel seçim sonuçlarının "hükümet için bir yenilgi olduğunu" itiraf ederek istifasını verdi. Böylelikle Fransa'nın 5. Cumhuriyeti yönetiminde yapılan yerel seçimler sonrasında ilk kez bir Fransız Başbakan istifa etmiş oldu.

Fransa Cumhurbaşkanı'nın, görevinden istifa eden Ayrault ile görüşme yaptıktan sonra bugün akşam saatlerinde yeni Başbakanı duyurması bekleniyor.

Fransa'da dün yapılan seçimler Hollande'ın liderliği için bir referandum niteliği taşıyordu. Sosyalistler'in ülke ekonomisini idaresine yönelik yaşanan hayal kırıklıkları, dün yapılan seçimlerde pek çok seçmenin muhafazakar veya göçmen karşıtı aşırı sağcılara oy vermesine sebep oldu.

HOLLANDE YENİ BAŞBAKAN'I AÇIKLADI

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, İçişleri Bakanı Manuel Valls’i yeni Fransa Başbakanı olarak atadığını açıkladı. 

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Başbakan Jean-Marc Ayrault’un beklenmedik istifasının ardından yapılan görüşmeler sonrası devlet televizyonundan ulusa sesleniş konuşması yaptı. Hollande, konuşmasında, Fransa’nın yeni Başbakanı’nın İçişleri Bakanı Manuel Valls olduğunu duyurdu.

Kendisi bir liberal olan 51 yaşındaki Valls’e, Sosyalist partinin sol kanadı tarafından güvenilmiyor ve kendisinin hedefleri arasında Cumhurbaşkanlığı bulunuyor. Ancak Valls’in, Fransız seçmenler arasında popülaritesi bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.