Fransa teyakkuzda! 65 bin polis göreve çağırıldı

Fransa teyakkuzda! 65 bin polis göreve çağırıldı

17 Kasım’da Fransa’da başlayan ve 'Sarı Yelekliler' olarak bilinen halk eyleminde Fransa teyakkuza geçti.

Fransa Başbakanı tarafından yapılan açıklamada Cumartesi günü düzenlenecek eylemde 65 bin polisin görevde olacağı açıklandı. Fransa polisi ise Paris’te en meşhur cadde olarak bilinen Champs-Elysees'de bulunan mağazalara kepenk indirme çağrısında bulundu. 17 Kasım’dan bu yana devam eden protestolarda Emanuel Macron’a destekler ise yüzde 18’e düştü.

65 bin polis görev alacak

Akaryakıt zamlarının düşürülmesi için eylemlere başlayan sarı yeleklilerin Cumartesi günü yapacağı gösteriler hakkında Fransa Başbakanı Edouard Philippe, bu gösterilerde görev alacak polis sayısını 65 bin olarak açıkladı.

Protestolara katılanlar cezalandırılacak

Senato’da gerçekleşen toplantıda konuşan Edouard Philippe, alınan yoğun güvenlik önlemlerinin yanı sıra mağazalarında hasar görmemek adına Cumartesi günü kepenk kapatmaları için çağrıda bulundu. Edouard Philippe, Fransa hükümeti olarak her zaman gösteri ve eylem yapma konusunda özgür davrandığını ancak gerçekleşen protestoların şiddet boyutuna ulaşmasıyla, burada yer alan kişilerin cezalandırılacağını söyledi. Edouard Philippe, sarı yeleklilere gösteri yapmama çağrısında bulunan İçişleri Bakanı Castener’in açıklamasının olayların şiddete ulaşmasından kaynaklandığını belirtti.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.